avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Activitate adina i

Activitate adina i

Răspuns la discuția VALOARE DIURNA LEGALA
Am citit intr-o revista de fiscalitate ca s-a modificat valoarea diurnei legale de la 13 la 31 lei incepand cu mai 2009. Din pacate nu scria si nr MO. Aveti cumva informatia asta ? In care lege/OG/HG s-a publicat sau este o eroare de tipar in revista si au inversat cifrele. Multumesc.
Răspuns la discuția Cerere de insolventa
Multumesc foarte mult pentru raspunsul detaliat . Nu avem datorii decat catre stat. Sper sa reusesc.
Am citit aproape toate mesajele referitoare la insolventa si am nevoie de putin ajutor Am un SRL cu datorii la stat care nu mai are activitate de aproape 2 ani., nu are angajati, nu are clienti de incasat , mai are doar ceva active . Am depus toate declaratiile, bilanturi, cu alte cuvinte am fost un om corect. As vrea sa depun o cerere de insolventa pt a termina cu toate declaratiile astea si cu majorarile care se aduna de la o zi la alta . Va rog sa ma ajuati . Cum arata si ce trebuie sa contina cererea de insolventa Care sunt pasii de urmat . Si ce implicatii ulterioare sunt pentru asociatul unic. Am solicitat o firma de avocati sa ma ajute si mi-au spus ca daca am datorii la stat n-o pot lichida. Halal avocat . Cei care au datorii de sute de mil la statul roman cum naiba intra in faliment si eu cu 20.000 nu pot. Va multumesc pt orice ajutor.
Am cumparat in 1996 cu legea 112 apartamentul in care locuiesc. In 2006 proprietarul de la care a fost confiscata casa ne-a dat in judecata pe noi si statul roman. In 17 aprilie s-a terminat procesul si am ramas fara casa.Nu am primit inca acasa hotararea dar am citit la condica. Sunt foarte suparata. Locuim aici de 19 ani, am primit casa de la stat, am achitat-o. Judecatoarea a considerat ca statul n-are nici o vina. Singurii vinovati suntem noi, cei care am cumparat .
Intrebarea mea este urmatoarea: Am citit HG 250/3.04.2007,la articolul 20.2 face referire la situatia mea :"'in cazul in care imobilul notificat a fost instrainat legal pana la data de 14 februarie 2001,
persoana indreptatita are dreptul numai la masuri reparatorii....":
Mentionez ca pana in mai 2006 fostul proprietar nu si-a exprimat nici o cerere referitoare la apartamen. Credeti ca este articolul asta o salvare pt mine, la recurs sau l-am rupt din context si mi se pare mie ca ma ajuta. Fostul proprietar n-a primit despagubiri de la statul roman. Am citit toata legea si asa inteleg eu.
Dar daca normele astea au aparut in 3 aprilie 2007 de ce in 17 aprilie judecatoarea hotaraste ca eu trebuie sa plec din casa. In 20.3. : 'Prevederea alin. (4) al art. 20 din lege are semnificaţia acordării beneficiului noii legi de restituire şi persoanelor care, din diverse motive, nu au formulat cereri potrivit Legii nr. 112/1995, cu modificările ulterioare. Soluţionarea acestor notificări se va face cu respectarea drepturilor dobânditorilor ulteriori. . Va rog sa ma luminati .