Mama mea a mostenit de la un unchi decedat terenul si casa unde a locuit
Matusa încă trăieste. Unchiul a murit in anul 2000, iar in 2006 au facut la notar succesiune, moștenitori fiind părinții mei si matusa. Nu au intabulat atunci in 2006 imobilele. Precizez ca unchiul si matusa nu au avut copii. Unchiul a lăsat testament în favoarea soției sale si a părinților mei. A avut o fiica dintr-o alta căsnicie căruia i-a dat partea ei încâ de când trăia. In acest an in ianuarie au gasit cumpărători pt proprietatea mostenita. Au facut demersuri pt intabularea pe mumele lor a proprietătii mostenite pt a putea apoi vinde. In urma măsurătorilor inginerul topograf a constatat o suprafața mai mare cu 46 ari fata de cât era in documente
Unchiul meu a mostenit terenul si casa de la părinții lui. Au fost mai multe poziții cu mai multe numere topografice . In certificatul de mostenitor din 1957 al mamei unchiului se precizează 2 nr CF pe care unghiul le moștenește fara a fi trecute suprafețele. Dupa ce s-a terminat colectivizarea unghiul a primit titlu de proprietate pe suprafata de 1 hectar si 9 ari. Aceasta suprafața apare si in actele părinților mei
Ni s-a spus sa cerem titlu de proprietate suplimentar, dar din primarie ni s-a spus ca nu se poate având in vedere ca in registrul agricol nu apare aceasta suprafata de 46 ari. Am scos extrasele CF in extenso pt cele 2 Cf-uri pe care inginerul le-a trecut in schite ca de acolo ar proveni cei 46 ari. Pe unul din cf-uri este trecut unchiul meu si de acolo ar fi 24 ari, iar pe celălalt este trecuta mama unchiului meu cu o suprafața de 12 ari, de la care a moatenit acest Cf, deci total de 36 ari. Am tot întrebat peste tot cum sa facem sa intre in proprietate părinții si matusa pt aceasta suprafață gasita in plus. Ni s-a spus sa cerem prin ordinul prefectului emiterea unui titlu de proprietate pe suprafața de 36 ari, având in vedere ca pe cărțile funciare avem dovada ca unchiul este proprietarul lor.
Întrebarea mea este daca se poate merge pe aceasta variantă si in baza carei legi si articole? In primaria de unde apartine terenul nu au topograf si nici jurist si ei tot asa zic ca nu se poate face nimic.
Va multumesc anticipat.