Da , data deschiderii drepturilor 17.02.2016
-stagiu de cotizare conditii normale de munca = 4 ani 6 luni 9 zile
-stagiu cotizare grupa a 2 =14 ani 3 luni 25 zile
-stagiu aferent grupei 2 = 3 ani si 6 luni
-perioade asimilate = 5 ani 10 luni 7 zile
-stagiu potential = 6 ani 9 luni 19 zile
sint pensionar caz boala , decizie pensionare gr.2 cu urmatoarele date :
Virsta la data pensionarii 57 ani
Virsta Virsta la data emiterii deciziei de pensionare 57 ani
Stagiu de cotizare necesar 26 ani
Virsta standard de pensionare sistem public 65 ani
Virsta de pensionare limita de virsta 62 ani
Stagiu complet de cotizare sistem public prevazut de lege 35 ani
Stagiu total de cotizare realizat 28 ani 2 luni 11 zile
Stagiu potential acordat 6 ani 9 luni 19 zile
Numar de puncte realizat 42.02006
Punctaj mediu anual realizat 1.30863
Vreau sa stiu la ce virsta ies pa Pensie pt limita de virsta ?
Am facut contestatie .Casa de pensie nu a raspuns .Au trecut 45 de zile .Am deschis actiune in instanta . Juristii de la Casa de pensie m-au sfatuit sa deschid actiune in Instanta pt ca Legea este varza (murata) .
-Nu s-a mai gasit nimic in arhiva societatii legat de hotaririle sindicatului , in adeverinta este subliniat ca incadrarea in grad de munca afost facuta cf ord 5o/90 , adresa mmps nr 155 si 382,si decizia consiliului de administratie nr.....data ...... si totusi nu au luat-o in considerare .Momentan am deschis proces impotriva Casei de pensie .
Pentru o alta perioada de timp ,lucrata in aceiasi unitate , o alta adeverinta emisa de un depozit de arhiva a forului ierarhic superior {TMA , care intre timp a fost desfiintat },unde era specificat "cu sindicate "-Casa de pensie a valorificat-o si mi-a acordat grupa .
Cum credeti ca ar trebui sa actionez pentru a valorifica adeverinta care nu este cf art 6 din ord 50/90
am depus dosarul pt pensie boala grad 2, a fost nevalorificata o adeverinta de grupa a 2-a pe motiv ca adeverinta nu a fost emisa cf cu intelesul art 6 la norme din introducere la ord 50/1990 . Ce inseamna acest lucru ?
Mentionez ca am indeplinit functia de ing.sef la un Agromec ,am atasat hotarirea consiliului de administratie al conducerii forului ierarhic superior (cu care am negociat salarizarea ) -respectiv Trustul SMA ,dar nu era specificat ''cu sindicate "
Este obligatorie acordul sindicatelor pt cei cu functii de conducere , care nu fac parte din sindicatul societatii ? si salarizarea mea era negociata cu forul ierarhic superior ?