Fals in inscrisuri private si uz de fals.
Cu ocazia acordarii unui imprumut, creditorul il forteaza pe debitor sa semneze un contract de inchiriere fictiv, cu scopul de a justifica bonitatea imprumutatului si pentru "a avea o justificare pt BNR", in caz de control.
Creditul s-a acordat si a fost garantat cu un imobil.
In acest sens, se poate retine infractiunea de fals si uz de fals din partea imprumutatului (si cu referire la art 18-22 Cod Penal)?
Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri!
Buna ziua.
Sunt tutorele unei persoane interzise si am cerut o autorizare din partea instantei privind vanzarea unui bun al persoanei interzise.
Din ce am observat de pe siteul judecatoriei, sedinta de judecata se va tine in camera de consiliu si nu am fost citat.
Intrebarea mea este daca trebuie sa particip si eu, necerand judecarea in lipsa.
Va multumesc pt raspuns!
Buna seara. Intampin cateva probleme (eu le consider abuzuri) si v-as ruga sa ma ajutati, pe cat posibil.
Actiunea privind atragerea raspunderii patrimoniale, este o judecata speciala sau se judeca in conformitate NCPC? La cererea de chemare in judecata se aplica prevederile art. 194-208 din NCPC; respectiv, e normal sa primesc doar copie dupa actiune si nu si copii dupa actele (inscrisurile) depuse la dosar prin care intelege reclamantul sa-si sustina cererea de chemare in judecata?
Totodata, as dori si o consultatie din partea unui jurist/avocat din Bucuresti (sau mai multe pe parcurs) privind procesul in care sunt parte.
Cu multumiri anticipate, Alex