avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Activitate Stipe

Activitate Stipe

Buna ziua! Am apelat la serviciile unei companii ca sa ma fac PFA iar ei mi-au recomandat codul CAEN 8299 (Alte activitati de servicii suport pentru intreprinderi) insa nu stiu daca mi se potriveste 100%. Eu lucrez online, de acasa ca si Project Manager pentru o companie din UK care ma plateste prin PayPal. Diploma am doar cea de Bac care atesta ca sunt tehnician in activitati economice (am terminat liceu economic). E OK daca aleg cod CAEN 8299? Multumesc anticipat!
Se da urmatoarea situatie:

In urma cu 4 luni am facut un contract de inchiriere pe 2 ani pentru un apartament. Zilele trecute ma suna proprietarul sa imi zica ca apartamentul este un curs de vanzare catre unui strain.

Eu ii atrag atentia ca avem contract semnat care imi permite sa locuiesc aici doi ani. Nicaieri in contract nu zice ca daca el vinde apartamentul, contractul nostru devine nul.

In fine, ziua urmatoare ma suna iarasi sa imi zica ca nu mai vinde. Probabil cumparatorul aflase de contract si n-a mai vrut sa cumpere.

Am fost vineri la un avocat care s-a uitat peste contract si mi-a spus acelasi lucru: contractul cu proprietarul nu devine nul daca el vinde apartamentul. El practic e obligat sa vanda apartamentul impreuna cu contractul meu de inchiriere.

Desigur, aici intervine si celaalta problema: daca contractul e inscris in cartea funciara. Eu ma indoiesc ca e inscris.

Avocatul mi-a sugerat sa aflu numarul imobilului din Cartea funciara de la proprietar si sa ma duc la OCPI sa-l inscriu.

Din cate am citit pe net, numarul cadastral si numarul de carte funciara le pot afla singur, printr-o cerere depusa la OCPI.

Am gasit aici formular: [ link extern ]

Intrebarea mea e simpla: ce completez la 'in calitate de'?

Pot depune cererea respectiva ca si simplu chirias care are contract de inchiriere?

Multumesc!