avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Activitate sdk123456

Activitate sdk123456

Uzucapiune >30 de ani, proprietar de drept necunoscut.

Va salut, sper ca ma puteti ajuta cu niste informatii despre urmatoarea speta:
1. Parintii mei au cumparat in Bucurest/Sector5 un imobil in 1983 cu "chitanta de mana"
2. Cei de la care au cumparat, au obtinut imobilul printr-un certificat de mostenitor din in 1975 in care se specifica faptul ca "Nu s-a facut dovada dreptului de proprietate asupra imobilului. Familia de la care parintii mei au cumparat imobilul il aveau de dinainte de 1930. Nu au cunostiinte de la cine a fost cumparat acel imobil.
3. Imobilul NU are carte funciara, in rolul fiscal sunt trecuti cei de la care au cumparat parintii mei.
4. Cei de la care au cumparat parintii mei nu mai sunt in viata, dar au 1 mostenitor. Cu toate acestea, in cei peste 40 de ani in care ei au detinut imobilul, nu au facut nici un demers pentru a intra in legalitate cu titlul de proprietar.

Acum speta: dupa decesul tatalui meu, m-am hotarat sa inaintez un proces de uzucapiune >30 de ani, a.i. sa putem obtine titlul de proprietate si sa putem face succesiunea. Problema este ca cei de la care au cumparat parintii mei, nu au calitatea de proprietar, ceea ce inseamna ca se va ajunge la lipsa calitatii procesuale.

Intrebarea mea este, ce alte strategii imi puteti recomanda? Sa numesc ca parat statul, prin ministerul de finante, alaturi de primarie? In sectorul 5 arhivele sunt inexistente (ceea ce inseamna ca nu pot determina cine a detinut imobilul inainte), si chiar daca as gasi pe cineva (cel care a parcelat terenul si a vandut acum 100 de ani), nu stiu cum i-as putea dovedi calitatea de proprietar, din moment ce nu exista inscrisuri din acea perioada.

Va multumesc,
C.