In numele bunicii mele as dori sa cer un sfat legat de situatia cu care se confrunta.
De curand a primit o notificare de la CNAS care ii aduce la cunostinta faptul ca a beneficiat necuvenit de prevederile Programului pentru compensarea cu 90% a medicamentelor pentru pensionarii cu venituri realizate numai din pensii de pana la 700 lei, aprobat prin Hotararea nr. 186/25.02.2009. Tot din notificare afla ca motivul pentru care CNAS o obliga sa returneze suma compensata este deoarece a realizat si alte venituri in afara de pensie, conform datelor primite de la ANAF. Dupa un drum la ANAF aflam ca aceste venituri provin de pe urma unor dividende. Ca sa deslusim misterul am cerut o adeverinta de venit pentru anul la care face referire notificarea iar venitul realizat este de 5 lei. Am fost surprinsi sa aflam ca bunica este actionara la cele 5 SIF-uri si de pe urma acestora ii reveneau dividende in valoare de 5 lei pe care nu le-a incasat, intrucat platile nu s-au mai facut din cauza costurilor mai mari decat veniturile.
In consecinta, daca bunica mea nu plateste suma "datorata" CASJ-ul este nevoit sa o cheme in judecata, iar costurile vor fi suportate binenteles tot de ea. Oare asa incearca statul sa ne descurajeza sa punem intrebari si sa asteptam raspunsuri?
Exista o cale prin care se poate contesta aceasta notificare, sau cere dreptul de a fi reanalizata situatia? Dupa multe drumuri batute am descoperit ca sunt zeci de peroane cu aceasta problema si ma nelinisteste ideea ca nu pot sa aflu la cine sa apelez pentru lamurirea acestei situatii. Apreciez enorm de mult orice indrumare.