Am initiat deja corespondenta cu PMB in sensul ca am depus o hartie cu textul de mai sus catre directorul directiei venituri. Respectiva cerere a fost repartizata tot catre persoana care a intocmit facturile , aceasta a formulat raspunsul "In contract scrie ca trebuie platit intr-o singura transa" , a pus hartia sub nasul directorului care a semnat-o si gata raspunsul.
Problema este ca "daca scrie in contract ca se achita intr-o singura transa", de ce mi-s-a facturat in doua transe ?
A doua problema cu executarea silita este si mai frumoasa. Conform contractului fiecare cabinet care are un contract de concesiune este obligat sa depuna intr-un cont la BRD o garantie de buna executie. Primaria poate lua contravaloarea acestei facturi de penalizari din garantia de buna executie fara ca eu sa fiu notificat in vre-un fel.
Eu doresc ca aceasta factura sa fie anulata si doresc o confirmare in scris din partea PMB a acestui lucru. In caz contrar doresc sa stiu ce cai de atac exista ( instanta civila, contencios administrativ, etc)
@ moderator - Am fost foarte atent in momentul alegerii forumurilor pe care am postat aceasta intrebare ( anume contencios administrativ si instante civile ). Mutarea ei in forumul de discutii contabile si fiscale este o prostie. Nu am nevoie de asistenta contabila ci de asistenta juridica. Rog lasati mesajul acolo unde l-am postat (chiar daca pare double post)
Subiect: Penalizari contract concesiune.
Buna ziua.
Am un cabinet medical in Bucuresti, spatiul fiind luat prin contract de concesiune cu primaria generala inca din anul 2006.
Pentru respectivul contract de concesiune se platea anual o redeventa initial de 1 Euro / mp /an.
Incepand cu anul 2012 valoarea redeventei s-a "renegociat" si a fost stabilita prin act aditional la 50 euro / mp /an. (am pus ghilimele deoarece negocierea a fost de tipul : va convine - bine , nu va convine - valea, dar nu asta este problema)
In contractul de concesiune cat si in actul aditional se specifica faptul ca redeventa se plateste intr-o singura transa.
Avand in vedere suma mare care revenea de plata am solicitat Primariei Mun Bucuresti ca plata sa se efectueze in doua transe.
Nu am primit raspuns scris de la primarie insa incepand cu anul 2013 facturile pentru redeventa anuala au sosit conform cererii si anume
1. in luna martie cu termen scadent 30 martie pentru jumatate din redeventa anuala si
2. in luna septembrie cu termen scadent 30 septembrie pentru cealalta jumatate a redeventei anuale.
Toate bune si frumoase trec anii 2013, 2014, 2015 fara probleme redeventa este facturata la fel adica in 2 rate si este platita in termenul inscris pe facturile emise de primarie.
In anul 2016 primesc factura pentru penalizari aferente anului 2013 in care mi se penalizeaza faptul ca nu am platit si rata a doua odata cu prima rata in ciuda faptului ca eu am platit exact ce mi-a fost facturat de primarie.
Ce pot face in acest moment pentru anularea facturii de penalizari ?
Valoarea facturii este relativ mare (aprox 1400 RON) dar sunt sigur ca daca o voi platii vor urma altele si pentru anii 2014 si 2015 cand am platit la fel in doua rate deoarece asa mi-a fost facturat de catre primarie.