Situatia este destul de complicata si cel mai probabil vom ajunge si in instanta. Titularul functiei respective este in concediu maternal. Am fost numit in locul ei cu decizia primarului in care este clar precizat ca numirea mea temporara dureaza pana la revenirea titularului din concediu de crestere a copilului. Intre timp am ramas insarcinata si am solicitat din septembrie concediul maternal, dar inainte am cerut si concediul de odihna care mi se cuvine pentru acest an. Problema mea este nu faptul ca atributiile mele au fost preluate de altcineva ci modul cum a fost facut. Precizez ca titularul functiei in locul caruia am fost numit, inainte de concediul maternal a mai stat luni intregi in concediu de odihna plus concediu medical (in total patru luni) perioada in care atributiile ei am luat eu dar fara salariul postului cuvenit adica practic aveam o functie mai "importanta" cu salar mic timp de patru luni. In cazul meu cand era sa ma duc eu in concediu maternal numire mea a fost intrerupta nu de la data de la care am solicitat concediul maternal ci din data concediului de odihna, fara vreun argument si fara ca dispozitia cu care am fost eu numita sa fie revocata(care in mod normal este inca in vigoare) Pe mine aceste doua saptamani(cele de concediu de odihna) ma afecteaza cu cateva sute de lei, si afecteaza si calcululul sumei pe care ar trebui sa primesc ca indemnizatie de crestere a copilului. La acest lucru se adauga si tratamentul preferential a unor angajati de catre superiori. Adica eu am ocupat patru luni de zile un post superior cu salar mic, iar in cazul meu au taiat si cele doua saptamani in care am fost in concediu de odihna. Inainte de actiunea in instanta incer sa clarific situatia si din acest motiv am cerut si sfatul dvs. Multumesc!
Tocmai aceasta este problema mea, in dispozitia cu care am fost numit exista un termen, iar numirea mea a fost revocata inainte de termenul respectiv din data plecarii in concediu. Bineinteles ma doare ca primesc mai putini bani. Multumesc pentru sfaturi si pareri!
Buna ziua! Am o nelamurire.
Sunt functionar public, am fost promovata temporar intr-o functie publica ierarhic superior, iar in prima zi de concediul de odihna mi-a fost retrasa promovarea. Este legal sau nu?