Situatia este urmatoarea:
Suntem 5 frati. Tatal nostru a decedat acum mult timp, cand unii dintre noi erau minori. Acum cativa ani a decedat si mama noastra. In casa cu mama ( aceasi curte - locuinte diferite) a locuit unul dintre copii cu familia lui. Anul trecut a decedat si fratele, ramanand urmasii lui in casa parinteasca.
Dupa decesul mamei nu s-a facut succesiunea insa acum au inceput discutii despre o posibila succesiune si iesire din indiviziune. Bineinteles ca situatia este destul de complicata deoarece urmasii fratelui doresc sa primeasca in totalitate casa parinteasca. Noi suntem de acord sa primeasca cladirile pe care le-au stapanit pana acum si parte din teren. Ne dorim ca partea ingrijita de mama noastra sa ne revina macar partial si sa o administram in memoria ei.
Mama nu a necesitat ingrijire, ea fiind foarte activa pe intreaga perioada a vietii. Ea a decedat in urma unui atac cerebral neasteptat. Cu toate acestea, in ultimii ani impozitul pe terenuri si casa a fost platit de fratele meu (cu banii mamei).
Exista vreo lege care sa acorde dreptul de proprietate unei persoane pe baza platii impozitului pe un interval de timp (10 ani de exemplu)? Dat fiind faptul ca nu cred ca ne vom putea intelege la notar cu urmasii fratelui care este cea mai buna cale de urmat si care credeti ca va fi finalitatea?
E vreo problema ca nu s-a discutat succesiunea o perioada atat de mare de timp?
Se putea face succesiunea fara ca noi sa fim instiintati? Mentionez ca titlurile de proprietate sunt in posesia mea.