avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Activitate ionion69

Activitate ionion69

Bună ziua, am moștenit de la bunica mea în 2015, din partea tatălui meu care a decedat, din comuna Lerești un teren de 9000 mp care se află pe raza comunei Mioarele (terenul s-a aflat din 1992 până în 2010 înregistrat la Lerești, 2010 – 2014 la comună Valea Mare Pravăţ, iar pentru a dezbate succesiunea și partajul cu unchiul meu a trebuit să înscriu terenul în registrul agricol al comunei Mioarele). Am făcut actul de partaj prin care unchiul renunța la teren, am mers cu inginerul cadastrist la teren, a măsurat terenul, iar când cadastristul a mers la OCPI cu actele a urmat surpriză: o doamnă era pusă în posesie peste terenul meu și al vecinei mele. În 2006 ceasta doamna a chemat în instanță Comisia Locală de Fond Funciar Mioarele și Comisia Județeană de Fond Funciar, a câștigat procesul și a fost pusă în posesie pe vechiul amplasament fără să-mi anuleze titlul de proprietate al bunicului meu. Chemând-o în instanță pentru a i se anula parțial titlul de proprietate am aflat că doamna deține un act dotal din 1933 prin care părinții o înzestrează cu un teren de 17,5ha și mai multe bunuri. În sentința civilă a doamnei din 2006, spune că aceasta a înstrăinat o parte din teren, rămânând la 5,89ha. Acesta spune și că:
"din cauza unor schimburi de teren aflate în perioada C.A.P., asupra acestor terenuri a dispus în ceea ce privește propunerea de validare de către Comisia Locală de Fond Funciar Lerești, care afirmă că persoanele puse în posesie au calitate de persoană îndreptățită, acesta nu este însă un motiv de a invalida dreptul de proprietate al doamnei".

Am mers la primăria Lerești pentru a cere actele care stau la baza titlului bunicului meu, acolo am aflat că a fost pus în posesie în baza „legii 18” prin două acte de schimb și o singură cerere făcută în 1991 în care cere:
- 2000mp loc de casă;
- teren cu suprafața de 4972mp, ce a fost expropriat prin decretul 471/1960, pentru a se construi uzina ARO, specifică că i s-a restituit doar suprafața de 2000mp (loc de casă), deci rămânând suprafața de 2972mp;
- teren 1600mp situat în punctul "IMS sub Măgura", făcându-se act de schimb nrXXX/17mai1963 între G.A.C. "23 August" și bunicul meu;
- teren cu suprafața de 0.44ha care a fost ocupat de G.A.C .„Muscelul” situat pe raza orașului Câmpulung, strada V. Roaită;
Pe titlu de proprietate eliberat de comună Lerești fiind doar suprafețele de 2000mp în intravilan și 9000mp în extravilan, am dedus că i s-a dat un singur trup de teren de 9000mp pe raza comunei Mioarele pentru ultimele trei suprafețe de teren cere se aflau în orașul Câmpulung.
La primăria Câmpulung am găsit în registrele agricole între anii 1956 -1961 că deținea 7600mp, iar în 1962 deținea 2600mp, am găsit actul de schimb al terenului de 1600mp și un registru cu expropriați în care apare bunicul meu cu mențiunea „Dat în schimb parțial 2000mp în comuna Lerești”.
Mai menționez că:
1) Din schițele de la OCPI reiese că zona unde se află terenul de 9000mp a fost zonă necooperativizata
2) Doamna cu care mă judec are terenul trecut în titlu de proprietate ca intravilan
3) Punctul unde se afla terenul din actul dotal din 1933 al doamnei se numește „Cluceru” și nu coincide cu punctul din titlul de proprietate și hotărârea judecătorească a doamnei, care se numește „Dragomirescu”.
4) Bunica mea a închiriat terenul până la moartea sa în 2014 fără să fie deranjată de această doamnă
5) Vecina mea de teren, o bătrână apropiată ca vârsta de bunica mea, nu știa că se afla în aceeași situație ca mine pentru că doamna nu deranjat-o niciodată
6) Doamna a închiriat terenul fără știrea instanței, aceluiași cioban căruia îi închiria și bunica mea. Acesta nu mă recunoaște ca proprietar, iar vecina mea primește chirie de la același cioban;(ciudat nu?)
Concluzionez că cei de la primăria din comuna Lerești au validat greșit suprafețele de teren cerute de bunicul meu dându-i un singur teren pe raza altei comune fără un act de schimb între primării și fără să-l îndrume să depună cerere de revendicare pentru cele trei terenuri la primăria Câmpulung.
Întrebări:
1) Cei de la primăria Câmpulung au dat vina pe bunicul meu și mi-au spus că până în 2001 se putea face cerere de revendicare. Este adevărat?
2) În caz că pierd terenul de 9000mp, pentru că nu am niciun act care stă la baza lui, mai pot revendica cele trei terenuri de la primăria Câmpulung și să mi se aprobe, având în vedere că nu mai trăiește bunicul ?
3) CE POT FACE?