avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Activitate Elmirapopescu

Activitate Elmirapopescu

Buna ziua! La parterul blocului unde locuiesc eu se afla un spatiu care in trecut a fost uscatorie, apoi loc unde era centrala pe scara, iar acum acces la acel spatiu are un singur vecin care are depozitate acolo lucruri persoanale (mentionez ca vecinul nu are un contract de folosinta exclusiva cu asociatia de proprietari). Acel spatiu are perete comun cu garsoniera mea si eu imi doresc foarte tare sa cumpar acel spatiu ca sa imi pot extinde putin garsoniera. Stiu ca pentru a cumpara spatiul e necesar sa inchei contract de vanzare-cumparare cu fiecare coproprietar al spatiului respectiv. Eu am vorbit cu majoritatea vecinilor iar ei sunt de acord sa imi vanda cota parte. Problema e ca vecinul care isi are depozitate in acel spatiu lucruri nu e de acord sub nicio forma sa imi vanda acel spatiu. Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz? Daca as obtine folosinta exclusiva a spatiului cu votul a 2/3 din coproprietari, as putea incepe lucrarile (doresc sa demolez zidul despartitor) fara sa ma trezesc ca vecinul cu pricina imi va cere repunerea in situatia anterioara? Ma gandesc sa obtin folosinta exclusiva a spatiului ca sa pot incepe lucrarile, ca mai apoi sa fac toate demersurile ca toti vecinii sa imi vanda cota-parte. E o solutie fiabila aceasta? Dar daca in viitor vecinul respectiv ar fi singurul care s-ar opune vanzarii cotei sale parti, as putea sa il constrang intr-un mod legal ca sa pot deveni proprietr exclusiv al spatiului respectiv? Va multumesc
Discuție avocat emigrare
Buna seara. Imi puteti recomanda un avocat specializat pe probleme de emigrare? Va multumesc.