Bună dimineața,ce pot face pentru orele suplimentare care sau acumulat peste 800 de ore,nu sunt plătite și nici nu prea se dă libere pe motiv că nu are oameni, nici ITM nu își face treba plus că sunt colegi care au făcut sesizări la ITM Iași și angatorul a aflat numele reclamantului,și le face viața grea și amenințări,deci lucrez la un liceu de stat,ce putem face pentru a obține legal dreptul salarial și să nu pierdem locul de muncă? Mulțumesc
Am fost discriminat in colectivul de munca,si anume
;lucrez la actualul loc de munca de 9 ani pe functia de agent de paza,in anul 2011 am facut inprumut la banca pt a ma califica ca fochist am reusit asta,tot in acelas an am avut santa sa plec la alta firma ca fochist cerand demisia directoarei,nu a vrut sa-mi aprobe demisia pe motiv ca ramanea postul blocat si nu mai putea angaja la acel moment,dar ma intrebat de ce vreau sa plec? mi-am exprimat dorinta de a profesa aceasta meserie de fochist,atunci ea mi-a promis ca daca ma stau linistit pina va iesi un coleg la pensie din functia de fochist voi promova la aceasta functie,in toamna un alt coleg fochist si-a dat demisia eliberind un post,eu find in concediu nu am stiut nimic,pe acel post a fost angajat o cunostinta nu stiu de acui fara a fi sccos la concurs conform HG si a sustine un examen de angajare,iar in decembrie acel post promis a fost eliberat iesind la piensie,din nou a fost ocupat de un coleg cu funtia de timplar fara a avea autorizatia ISCIR si a avea cunostinta de baza in exploatarea cazanelor si fara sa fi scos si de aceasta data la concurs conform HG stind ca nu are santa la concurs,acupind doua functii de timplar si fochist,intre timp a scos autorizatia de fochist,in 2016 14 martie sa deblocat un post de fochist de aceasta data am fost pe faza si ma-m inscris la concurs nu spun ca nu a vrut sa-mi primeasca dosarul pe motiv ca mai trebuia o adeverinta si ca sa stiu ca chiar daca sun omul lor nu am nici un avantaj,din contra HG art.41 spune clar ca poti promova de la necalificat la calificat,in acest timp directoarea ma tot presat sa-mi retrag dosarul din concurs motivind ca daca o sfidez tot va face sa pierd la concurs chiar de voi fi mai bun,acest post trebuia sa vina o cunostinta de a ei,la concurs ne-am prezentat trei doi pt functia de fochist si unul pt functia de electrician,in sala de examen conform HG spune ca se prezinta minim 3 seturi de subecte in plic si unul din candidati va alege un plic,nu sa intimplat asa a venit cu foile le a pus pe masa,am complectat foaia dupa care cotra candidatul meu a prezentata foaia fara a fi complectata am mers la sala cazanelor pt proba practica ne-am intors la chemat inautru doar pe el motivind ca complecteaza pt permis de conducere,domnul a cistigat concursul cu 5 puncte,am facut contestatie si ma respins,am cerut sa vad lucrarea mea scris in clar si semnata nu mi-a prezentata de cit foaia mare unde era trecut intrebarea si raspunsul dar nu lucrarea,acum acel candidat care a fost angajat si-a dat demisia,iar am vorbit si a primit raspuns cit va fi ea director nu voi fi fochist,intre timp am fost informat ca a venit fiul croitoresei de la servici care croieste pt dir orice doreste pt functia de fochist,sunt ferm convins ca il va baga in acesta functie cu tot cu concurs,concursul find de fatada iar presedintele de comisie este bun prieten cu acest candidat facind sevici acasa.Ce pot sa fac?:frantic: