avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Activitate Elena_86

Activitate Elena_86

Buna seara,
In urma cu aproximativ 1 an si cateva luni am angajat un contabil pe firma. Lucrurile au mers bine pana la momentul in care am descoperit ca nu era fair play cu societatea pe care o administram, declaratii nedepuse, sarcini neduse la bun sfarsit, nu a pregatit actele ce tineau de contabilitate ptr un control ANAF, desi era platit sa se implice in astfel de operatiuni. Si multe altele, destul de delicate. A fost angajat cu contract de munca, actele le duceam la el de fiecare data( facturi si tot ce tinea de contabilitate). Societatea si-a suspendat activitatea, din motive personale, fara procese sau alte lucruri urate, si am incetat colaborarea cu toti furnizorii . Insa au ramas la contabil toate actele firmei , inclusiv bilete de la ordin, actele masinii in original, masina fiind in leasing ( leasing achitat), casa de marcat, etc. La ultima discutie a refuzat categoric sa ne inapoieze aceste acte, ba mai mult spune ca nu ne cunoaste si ca nu a auzit de firma noastra, vorbeste flegmatic si inchide telefonul sau ne pune numerele la block. Am incercat sa facem notificare prin avocat, nu a dat rezultate ca a refuzat primirea plicului.
Avem nevoie de acte, pentru a putea trece masina de pe firma pe numele nostru, pentru a putea inchide firma. Am fost si am cerut fisa rol, apar datorii, desi noi am am dat banii cu buna credinta sa fie achitati catre stat. Apoi dupa suspendare, nu au mai fost depuse declaratii cu 0 , desi era platit sa faca acest lucru.
Adaug, firma am suspendat-o caci am nascut si nu mai puteam sa ne ocupam de ea, insa lui i-am platit salariul si daca firma a fost suspendata, in ideea de depune declaratii cu 0 sa putem inchide. Ne-au fost ceruti si niste bani ca , spunea el ca atata trebuie sa platim, insa nu am avut tot cat ne cerea, am dat jumatate. Pierderi de ordin financiar sunt f mari, din cauza lui. Insa nu avem un proces verbal de predare primire la nimic, am mers pe incredere caci ne-a fost recomadat de un prieten bun. Ce poate fi facut in cazul acesta?
Am in urma un control ANAF, cei de la Anaf , mi-au facut plangere la politie ptr neprezentare, controlul a fost in data de 4.05, iar eu in 05.05 am nascut, am explicat situatia, mi-au cerut dovada ca am anuntat departamentul contabil despre invitatia de a merge la ANAF cu documentele contabile, insa colac peste pupaza, cineva a spart contul de e- mail al firmei, si eu nu pot accesa e- mailul. Acolo era corespondenta avuta cu contabilul si invitatia pe care i-am atasat-o .
Situatia este frustranta. Imi puteti oferi un sfat? Multumesc.