avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1184 soluții astăzi
Forum Activitate Narcis_Ionut_2016

Activitate Narcis_Ionut_2016

Problema C.A.S.S.
Salutare Comunitatea Avocatnet si La multi ani in 2025!
Am o Intreprindere Individuala din anul 2015.Pana prin anul 2017,2018 am platit contributia la sanatate pe persoana fizica,dupa care nu am mai platit.
Am revenit cu plata contributiei in perioada pandemiei din anul 2020 pana in anul 2021,dupa care nu am mai platit.Oricum contributia era scumpa.Un apropiat m-a rugat sa verific pe site-ul C.A.S.S.,acolo la SIUI daca mai este asigurat,acel apropiat fiind salariat..In acest caz mi-a venit ideea sa verific si CNP-ul meu si surpriza...figurez ca asigurat,desi eu nu am mai platit contributia la sanatate din anul 2021.
M-am mai sfatuit cu unii,altii si m-am gandit sa merg la Casa de Asigurari de Sanatate din localitatea mea sa anunt acest lucru si sa fiu scos din sistem,ca asigurat,gandandu-ma ca poate o sa ma puna sa platesc perioada cat am figurat acolo ca asigurat..
Ce credeti,mi se poate imputa sa platesc perioada cat am figurat la ei in sistem ca asigurat?
Doresc sa mentionez ca nu exista un contract intre mine sau I.I.si Casa de Sanatate..In perioada pandemiei am platit contributia la A.N.A.F.si pe baza chitantei de la A.N.A.F.am fost introdus in sistem ca asigurat..
In acest caz,ma gandesc ca daca cei de la A.N.A.F. nu au raportat nimic cei de la Sanatate m-au lasat acolo in sistem ca asigurat,dar totusi nu trebuiau sa verifice,,,Nu am primit nimic nici in SPV,cred ca am ramas 'agatat' acolo...Sigura mea teama este sa nu platesc perioada cat am fost acolo in sistem,cum am mentionat mai sus...
Va multumesc pentru eventualele sugestii si raspunsuri in acest caz..
Cu o deosebita consideratie si respect!
P.S.Am sa va tin la curent aceasta situatie...