avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Activitate marinache

Activitate marinache

Răspuns la discuția Violarea proprietatii?
Multumesc pt.raspunsuri!
Mostenitoarea principala este mama mea. E neaparata nevoie de succesiune in acest caz?

Am mai primit urmatoarea recomandare: "Anuntati politia, in scris, pentru patrundere fara drept pe terenul dvs. Solicitati sa intocmeasca un proces verbal de verificare/constatare, pv ce va este necesar pentru o eventuala actiune in instanta. Daca ajungeti in instanta, mergeti pe Legea 18 din 1991. E suficient sa se constate mutarea gardului (bornelor de hotar).
Fapta se pedepseste cu inchisoare. art.108 din Legea 18/1991. Se rezolva intr-o singura sedinta. Nu e nevoie de cod penal si de tulburare de posesie care se amina mereu, procesul durind ani."
Ce ma sfatuiti sa fac? Ce a-ti face dvs.?
Problema mea e in legatura cu o bucata de teren din spatele casei. Intre mine si vecinii mei a fost un gard de lemn care intre timp s-a degradat, acesta inclinandu-se spre partea mea, reducandu-mi din teren. Taica-meu (decedat) care are acte de proprietate pe teren, a inceput sa faca gardul, dar l-a trasat stramb, in special in spatele casei. Vecinii vazand ca taica-meu le lasa din teren, au scos gardul, urmand ca taica-meu sa-l faca pe linia stramba, acest lucru nu s-a mai realizat, locul din spatele casei ramanand neingradit. Vecinii intre timp si-au facut cadastru si acte dupa amplasarea stramba a unei sfori lasata de tatal meu. Acum sustin ca bucata lasata de tatal meu e a lor, si vor sa construiasca pe el. Eu am planul casei in care se specifica dimensiunea dintre casa mea si hotar, dar nu am nici cadastrul, si nici succesiunea facuta. Ce sa fac cand vor incepe constructia gardului si a acareturilor pe terenul meu? Sa anunt politia, sa-i dau in judecata? Ce ar trebui sa fac? In eventualitatea unui proces, se sisteaza constructia (nu au aprobare de constructie de la primarie, si nici taica-meu nu a avut)? Cam la ce costuri m-ar duce un astfel de proces, si cat ar dura?
Va multumesc anticipat!