Am revenit cu intrebarea legata de stagiul complet de cotizare deoarece din unele postari rezulta ca numai acesta se ia in calcul, in timp ce stagiul total de cotizare este utilizat pentru acordarea unui bonus
Intradevar, asa cum reiese din Legea 263/2010, varsta standard de 65 ani barbati se poate reduce ca urmare a activitatii de 25 ani desfasurate in grupa a II-a, pana la 59 ani. Deci o conditie era indeplinita.
In privinta celei de-a doua conditii (stagiul de cotizare complet de minim 35 ani) fara a se tine cont de facultate si stagiul militar, intre 15.09.1981 si 20.10.2015 erau numai 34 de ani si 1 luna.
In unele postari anterioare se face diferenta intre stagiu complet de cotizare (calculat ca mai sus), si stagiul total de cotizare (la care se adauga perioada de facultate si armata), asa cum ati calculat d-voastra.
Care dintre cele doua se iau in considerare la stabilirea conditiilor de pensie la limita de varsta?
Puteti sa-mi spuneti cum s-a calculat stagiul de cotizare de 46 de ani?
Sunt nascut in martie 1956
Dupa terminarea liceului (1975) am intrat la facultate, am satisfacut stagiul militar 9L (TR) pana in 1976 si intre 1976- 1981 am absolvit facultatea de ingineri 5 ani-zi, cu diploma
M-am angajat la data de 15.09.1981.
Am lucrat in grupa II-respectiv conditii deosebite de la data angajarii pana in 21.12.2006, si in continuare pana la 20.10.2015 fara a mai fi incadrat in conditii deosebite
Intrebarea este: la data de 20.10.2015 indeplineam conditii de pensionare la limita de varsta ?
Pun aceasta intrebare deoarece la data respectiva s-a luat o decizie prin care s-a considerat ca indeplinesc conditii de pensionare la limita de varsta.
Din calculele mele, una din conditiile cumulative din Legea pensiilor, stagiul complet de cotizare, nu era indeplinita intrucat intre 15.09.1981 si 20.10.2015 se realizase un stagiu de cotizare de numai 34ani si 1 luna si nu 35 ani cat prevede legea.
Poate modifica perioada de facultate si stagiul militar, stagiul de cotizare calculat mai sus astfel incat sa poata fi indeplinite toate conditiile de pensionare la limita de varsta, fara penalizari, la data mentionata?