Buna ziua, citesc de mult timp acest forum insa intrucat tot timpul am gasit raspunsuri bune nu am fost nevoit sa-mi creez cont pentru a adauga ceva nou. Insa acum, dupa cateva zile de rasfoit internet, am ajuns la concluzia ca nu s-a discutat exact acest subiect nicaieri asa ca am decis sa deschid un nou topic.
Intentionez sa deschid un mic business si nu stiu in ce categorie poate fi incadrat. Mentionez ca vreau ca totul sa fie legal 100% si nu "aproape legal" cum se mai obisnuieste.
Ideea este in felul urmator: doresc lansarea unui site in care sunt puse la bataie produse de o anume valoare (sa zicem fictiv 1000 euro) la care utilizatorii se pot inscrie cumparand un produs in valoare de 10 euro. Am ales aceasta varianta cu inscrierea prin intermediul unui produs, a carui valoare reala este mult mai mica de 10 euro (un produs informatic - eBook a carui valoare o stabileste scriitorul acesteia adica eu), tocmai pentru a evita licenta necesara unui joc de noroc. Deci odata ce au cumparat produsul acestia vor fi inscrisi in lista celor 100 de participanti, iar norocosul se extrage in direct prin intermediul unui sistem de generare a unui numar aleatoriu.
Intrebarea principala este urmatoarea: este nevoie de o licenta pentru jocuri de noroc sau este considerata tombola publicitara? Iar a doua intrebare care ar fi lucrurile necesare d.p.d.v. legislativ pentru lansarea acestei afaceri.
Daca nu am fost suficient de explicit astept intrebari. Multumesc!