Buna ziua,
Am o problema la care va rog sa ma ajutati. Va expun situatia mea. In urma decesului tatalui meu in anul 2012 au aparut foarte multe probleme cu unchiul meu pe tema impartirii bunurilor commune. Bunicul meu fiind in viata, a ales sa vanda un lot de pamant cu ajutorul unchiului. Dupa ce pamantul a fost vandut, unchiul meu a considerat ca suma totala trebuie impartitala cei trei nepoti (el avand doi copii). Bunicul a considerat correct ca suma sa fie impartita in mod egal intre cei doi fii ai lui, si nu in functie de nepoti. Acest decizie a generat furia unchiului meu care l a pedepsit pe bunicul meu nesunandu-l si nevizitandu-l timp de 2 luni. Tristetea aceasta a dus la afectarea starii de sanatate si mai tarziu la decesul bunicului meu. In urma decesului au ramas de impartit o suma de 33000 lei stransi de bunicul intrucat acesta a fost intretinut in mod egal atat de familia unchiului meu cat si de parintii mei. In momentul decesului, bunicul meu se afla la domiciliul unchiului meu. Inainte de decesul bunicului meu, am hotarat de fata cu bunicul meu sa impartim cei 33000 dupa moartea lui, dupa cum urmeaza..23000 unchiul meu(care s a ocupat de inmormantare si de pomenile ulterioare, pentru ca nu a dorit sa ne implice in organizare) si 10000 pantru familia noastra. Mentionez ca nici in momentul de fata nu am primit niciun leu din cei 10000 pe care trebuia de drept sa ii primesc. De asemenea in urma decesului a ramas de impartit o casa. Unchiul meu nu doreste sa comunice in niciun fel cu mine (care sunt mostenitor de drept ca fiu al tatalui meu decedat). Doresc sa se dezbata succesiunea si apoi sa vindem casa intrucat am nevoie de banii care mi se cuvin prin mostenire, dar unchiul meu nu colaboreaza- in sensul ca amana permanent lucrurile invocand diverse motive, iar actele casei sunt la el si pretinde ca le a pierdut. Va rog sa imi spuneti ce pot sa fac ca sa urgentez succesiunea si sa obtin partea mea din suma stransa de bunicul meu. Mentionez ca nu avem niciun document cu care sa dovedim ca acesti bani au existat, decat doar declaratiile mamei mele si a mea si respectiv ale familiei unchiului meu.