Va multumesc pt. comentarii;asi dori sa simplific putin intrebarea mea:proprietarul apartamentului dovedit vinovat de inundare,are vreo obligatie materiala fata de proprietarul apartamentului inundat,care este asigurat prin polita?
Apartamentul meu este asigurat prin polita la una din firmele existente;din pacate, in ultimii ani am suferit mai multe inundatii de la apartamentele superioare si de fiecare data asiguratorul mi-a achitat o suma de bani,care reprezenta contravaloarea reparatiilor necesare de readucere la situatia anterioara a gletului si zugravelilor zonelor afectate de inundatie.In prezent am aceasta situatie in baie si bucatarie,fiind necesare reparatiile locale(asigurate prin polita),cat si restul de tavane;am solicitat proprietarului apartamentului superior,vinovat de inundatie,sa contribuie cu o suma de bani la refacerea zugravelilor,insa a refuzat,motivand ca eu sunt asigurat si pe el nu-l intereseaza aceasta problema!!!
Cu alte cuvinte,prin polita eu ii asigur si pe altii,fara ca ei sa contribuie material cu nimic!Exagerat vorbind, cineva poate sa-mi dea foc la casa,nu pateste nimic,pentru ca eu sunt asigurat si la incendii!!!
Care credeti ca este solutia?