Ca sa intelegeti mai bine,am cumparat o casa cu teren, si ca sa nu am probleme cu vecinu inainte de construirea gardului, am chemat o firma de cadastru sa-mi traseze terenul intre mine si vecinul.Aici am avut marea surpriza sa constat ca unul din punctele de coordonate este cu aproape 1m in interior la mine fata de vechiul gard.Atunci am apelat la o alta firma de cadastru sa-mi masoare toata suprafata si sa-mi spuna daca corespunde cu cea din acte.
Dupa completarea unor cereri la notariat, firma de cadastru a dus datele la OCPI unde a rezultat ca primul cadastru a fost facut gresit, si mi-a modificat coordonatele in zona respectiva.Dupa ce au trecut pe la judecatorie, a venit firma de cadastru si a facut trasarea care corespundea cu vechiul gard.Vecinul si secretarul de la primarie contesta revizuirea(rectificarea) de cadastru si nu-mi da voie sa construiesc gardul amenintandu-ma ca voi primi amenda pentru ca am facut al doilea cadastru fara stiinta sau aprobarea primariei.Mentionez ca vecinul nu are cadastru si este mostenitor fara succesiunea,insa are pretentii asupra terenului meu dupa primul cadastru, desii in primii 3 ani nu a contestat in vreun fel hotarul.