Acum, in 2018 am terminat studiile la ASE-Informatica economica.
Pot depune cerere de inregistrare la AJOFM?
Daca devin angajat cu norma intreaga, pot beneficia de prevederile legii 76/2002; art. 72; 73; 74; 75?
Daca in toamna voi urma cursuri de master, se anuleaza facilitatile prevazute de articolele enumerate mai sus?
Multumesc mult.
Privind lucrurile din postura de cumparator, aveti dreptate, dar se pare ca agentiile forteaza mana cumparatorului, in lipsa (intentionata?) unor reglementari legale clare. Nu stiu, dar este posibil ca si vanzatorului sa i se pretinda un pret, ceeace mi se pare corect, din moment ce vanzatorul a solicitat agentiei sa-i faciliteze vanzarea imobilului. Cumparatorul poate cere agentiei sa-l ajute cu intocmirea actelor, dupa efectuarea tranzactiei, caz in care cumparatorul va plati un comision stabilit de comun acord, care sa reprezinte serviciile facute de agentie pentru cumparator, dar asta numai daca cumparatorul doreste sa beneficieze de acele servicii. Daca nu doreste, atunci agentia va primi doar o suma de bani din partea vanzatorului, intrucat doar pentru vanzator a prestat sevicii. Cred ca mai corect este ca acel comision sa fie inclus in pretul de vanzare afisat, urmand ca vanzatorul sa achite acel comision, agentiei care l-a ajutat sa-si vanda imobilul. Astfel, probabil tranzactiile s-ar face mult mai repede. Dar vad ca nimeni cu pregatire juridica nu ne lamuresta...
Buna ziua,
Numele meu este Necula Marin.
Vă rog să-mi spuneți dacă adeverințele pentru lucrul în grupa 1 sau 2, eliberate de către angajatori sau deținătorii legali de arhive, în urma unei Hotarari judecatoresti, vor fi valabile, chiar dacă în canetul de munca nu este specificat acest lucru ? Sunt pensionar si am beneficiat de reducerea varstei de pensionare în urma castigarii în instanța, a recunoasterii lucrului în grupa 1. Legea poate avea efect retroactiv ? Va mulțumesc.
O zi buna