avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Activitate kalamarklara

Activitate kalamarklara

Gen: F
Data naşterii: 21.01.1960
Alte date: pensie de invaliditate gr. III din data de 01.04.2010
La data pensionării am avut total stagiu de cotizare de 30 ani 5 luni şi 28 zile, adică stagiu complet de cotizare realizat, conform legii pensiilor în vigoare la acea dată (L. 19/2000). După intrarea în vigoare a Legii 263/2010 stagiul complet de cotizare, în cazul meu, a crescut la 31 ani şi 8 luni.
Pentru a-mi completa stagiul de cotizare am încheiat contract cu Casa de pensii şi am plătit contribuţii timp de 13 luni.
Pentru a putea beneficia de prevederile art. 79 (1) c) din Legea 263/2010, adică declararea mea ca nerevizuibilă în ultimii cinci ani înainte de atingerea vârstei standard de pensionare, medicului specialist de la comisia de expertiză a capacității de muncă îmi solicită o nouă decizie de pensie, care nu modifică punctajul mediu anual sau cuantumul pensiei, dar din care să reiasă stagiul total realizat.
Însă la casa de pensii sunt dispuşi să-mi dea numai o adeverinţă denumită „Adeverinţă privind datele necesare determinării stagiului de cotizare şi punctajul mediu în vederea stabilirii pensiei”.
Aş dori să ştiu ce este de făcut în asemenea caz?