avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters408326

Activitate ContSters408326

Buna seara!

Am si eu o nelamurire legata de concediul de maternitate. Situatia mea este urmatoarea: Sunt insarcinata in 3 luni si am contract de munca pe perioada determinata, care urmeaza sa expire in luna decembrie a acestui an. La momentul actual sunt in concediu medical din cauza unor probleme legate de sarcina. Pe 7 noiembrie voi intra in concediu de risc maternal, in urma raportului efectuat de Medicina Muncii.
La data expirarii contractului meu de munca eu ma voi afla in concediu de risc maternal si voi avea 5 luni de sarcina.
M-am interesat la Casa de Asigurari de Sanatate si mi s-a spus ca ei vor prelua acest concediu, dar ca odata ce se termina perioada de 120 de zile aferenta acestui concediu, ei nu vor plati prenatalul si postnatalul pentru ca nu o sa mai am contract de munca.
M-au trimis la Casa de Pensii. Acolo mi-au spus sa merg la Casa de Sanatate... Mi-au spus ca imi vor acorda concediul de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani daca indeplinesc anumite conditii, dar nu au stiut sa-mi spuna cine plateste concediul de maternitate, adica prenatalul si postnatalul. Nu stiu unde sa ma mai duc.
Tinand cont ca am 2 ani lucrati, nu am dreptul la concediul de maternitate?

Sper sa ma puteti ajuta.
Multumesc!