Buna ziua.
Va adresez o intrebare,legata de redobandirea permisului de conducere,care a fost anulat pt alcool.
Am fost condamnat pentru aceasta infractiune la 1 an de inchisoare.Din pacate mai aveam 2 sapt din perioada de supraveghere a unei condamnari de 3 ani cu suspendare pt evaziune fiscala,astfel am fost inchis si am executat fractia din pedeapsa adunata 3+1 ani.Am inceput executarea in data de 5 Dec 2012 si m-am eliberat in 15 nov 2015.Avand in vedere ca pentru alcool am fost condamnat la 1 an,trebuie sa astept sfarsitul pedepsei(4 Dec 2016)+6 luni,sau pot redobandii permisul in urma unui examen.
Sau este nevoie de o actiuine in instanta ?
Va multumesc anticipat pt raspuns.
Va atasez si hotararea de condamnare
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: În baza art. 87 alin.1 din O.UG.195/2002 Republicată cu aplic art 37 lit a Cp şi art. 320 ind. 1 alin 7 Cpp condamnă pe inculpatul Gyorfy Attila la pedeapsa de 1 an închisoare –pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l . În baza art. 86/4 C.p. rap . la art. 83 alin. 1 C.p. revocă suspendarea sub supraveghere a pedepsei de 3 ani închisoare aplicată inculpatului Gyorfy Attila prin sentinţa penală nr 736/05.12.2007 pronunţată de Judecătoria Suceava rămasă definitivă prin decizia penală nr 76/23.02.2009 a Curţii de Apel Suceava , urmând ca în final inculpatul să execute în întregime pedeapsa rezultantă prin cumul aritmetic şi anume aceea de 4 ani închisoare . În baza art art 357 alin 3 C.p.p. .interzice inculpatului Gyorfy Attila drepturile prev. de art. 64 alin. lit. a teza II-a , b C. p. pe durata prev de art 71 C.p. Constată că, infracţiunea pentru care a fost condamnat inculpatul Gyorfy Attila nu comportă latură civilă . În baza art. 189 C.p.p. suma de 200 lei reprezentând onorariului avocatului desemnat din oficiu se virează din fondurile Tribunalului Braşov şi se include în cheltuielile judiciare . În baza art. 191 alin.1 C.p.p . obligă inculpatul să plătească statului suma de 460 lei cu titlu de cheltuieli judiciare . Cu drept de recurs în termen de10 zile de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică , azi 30 .05.2012.
Document: