avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Activitate andreiionescu

Activitate andreiionescu

Buna ziua. Din pacate, in niste imprejurari pe care nu are rost sa le descriu, am pierdut bilantul pe 2006. Ce as putea sa fac in cazul acesta? Cum se procedeaza? Ma pot duce la Administratia financiara sa solicit un duplicat, ceva? Ce ma sfatuiti? X-(
Va multumesc mult
Va multumesc mult pentru raspunsurile d-stra.

Sa auzim numai de bine !!.
Ati putea ,va rog, sa detaliati ce inseamna ,,recunoasterea dreptului a carui actiune se prescrie facuta de cel in folosul caruia curge prescriptia (societatea)"? Faptul ca m-am dus la conciliere dar nu am semnat nimic desi avocatul cu care a venit a avut o explozie de nervi cand a vazut ca refuz sa semnez, poate insemna o recunoastere ? Sau poate faptul ca i-am trimis un fax in Germania in care ii spuneam ceva de datorie, desi nu era cu stampila firmei ci doar cu scrisul si semnatura mea( cum ar spune cineva ,,pe persoana fizica, care este" :) ) ?
Imi cer scuze ca revin insa mi-a scapat un lucru.Asociatul meu a inceput sa imprumute firma incepand cu noiembrie 2003 pana in mai 2004. In septembrie 2006, deci cu 2 luni inainte de a incepe prescrierea datoriilor, a trimis firmei prin executor o convocare pentru conciliere prealabila la care m-am dus insa nu am semnat nimic, desi a insistat. Aceasta conciliere poate intrerupe prescrierea datoriilor?
Multumesc frumos pentru raspuns. Insa, pentru a fi eu mai sigur, as vrea sa fac unele precizari. Cand am deschis s.r.l.-ul la O.R.C. in actul de constituire e scris: ,, Atragerea in societate a d-lui...., cetatean roman/german, nascut la...., in jud. ..., comuna ...., cu domiciliul in Germania, Berlin, strada..., nr. ...., identificat cu pasaport nr. ...., eliberat de directia pasapoarte Bucuresti, la data de ...., CNP.....De aici ar reiesi ca s-a inregistrat ca cetatean german, mai ales ca a adus un cazier fiscal din Germania, nu din Romania. Dupa 3 luni, in actul aditional scrie:
,, modificarea datelor personale ale asociatuluixulescu, conform documentelor emise de autoritatile romane:
-cetatenia romana
- domiciliul: romania, municipiul ..., str. ...., nr. ...
- identificat cu pasaport seria...,nr. .... eliberat de ..., la data de ...."
Eu ma gandeam ca daca legea prevede pentru catatenii romani un termen de 3 ani, ce prevede pentru cetatenii straini? Daca in primul caz este considerat doar cetatean strain si nu cetatean roman/german? Aici este un lucru de care mi-e teama ca s-ar putea interpreta. Dar cum?!
Inca o data multumesc celor care imi vor raspunde.
Buna ziua. Vreau sa va expun cat mai succint un caz. In 2002 am deschis un s.r.l. cu un cetatean cu dubla cetatenie, romana si germana.Initial,la O.R.C. a declarat ca e cetatean german cu domiciliul in Berlin etc.Dupa 3 luni a intocmit un act aditional in care si-a modificat datele: cetatean roman cu domiciliul in romania....Omul, in calitate de actionar majoritar, a imprumutat firma cu bani pentru investitii si alte cheltuieli.Intrebari:
Dupa cati ani se prescrie datoria pe care o are firma catre actionarul romano-german? Trebuie sa mentionez ca omul, intre timp, a iesit din firma insa pana acum nu a solicitat in instanta achitarea datoriilor.
Legea romana ce prevede in cazul in care e vorba de un cetatean roman si un cetatean german?Exista vreo deosebire intre ei(chiar daca e vorba de aceeasi persoana) sau legea nu face distinctie?
Va multumesc anticipat.