Sunt angajata in sistemul de invatamant preuniversitar in functia de ,,secretar sef,, absolventă a Universităţii Ploiesti, Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică, sectia subingineri, 1993.
Vreu sa va rog sa -mi spuneti daca cererea mea de reincadrare de la “Secretar instituţie unitate de învăţământ I – SSD” la “Secretar instituţie unitate de învăţământ I – S” este corecta si are baza legala având în vedere următoarele argumente:
1). Legea 288/2004 cu modificari si completari:
„Art. 18. -(2) Diplomele absolventilor de invatamant superior sunt recunoscute si ofera drepturi in conditiile stabilite de legislatia in vigoare la data obtinerii actului de finalizare a studiilor.”
articol fundamentat si intarit de "jurisprudenta" care spune ca legea nu poate sa actioneaze retroactiv,
2). „Legea nr. 28/1978 a educatiei si invatamintului:
Art. 66 Invatamintul superior pregateste specialisti cu inalta calificare pentru toate domeniile de activitate, asigura insusirea de catre studenti a celor mai noi realizari din domeniul stiintei, tehnicii si tehnologiei, ale culturii si cunoasterii umane.....
Art. 67 Invatamintul superior se realizeaza prin politehnici, universitati, institute, conservatoare si academii, organizate pe facultati si sectii.
In cadrul facultatilor functioneaza catedre, formate din cadrele didactice de aceeasi specialitate sau de specialitati apropiate, organizate potrivit normelor unitare de structura.
Art. 68 Durata studiilor in invatamintul superior este de 3 - 6 ani.
Studiile in institutiile de invatamint superior se realizeaza prin invatamint de zi.
In institutiile de invatamint superior, inclusiv in cele de invatamint superior tehnic, in conditiile prevazute de lege se poate organiza invatamintul seral, iar la unele facultati sau sectii si invatamint fara frecventa.
Invatamintul superior tehnic seral poate fi urmat de personalul muncitor care indeplineste conditiile prevazute de lege si lucreaza nemijlocit in productie in meserii legate de profilul sau specialitatea facultatii respective.
Durata studiilor la invatamintul seral si fara frecventa este mai mare cu un an fata de cea stabilita pentru invatamintul de zi.
Art. 70 Admiterea in invatamintul superior se face pe baza de concurs.
Se pot prezenta la concursul de admitere persoanele care poseda diploma de bacalaureat.
La invatamintul seral si fara frecventa sint admise numai persoane incadrate in munca.
Art. 76 Studiile in institutiile de invatamint superior se incheie prin examenul de diploma. Absolventii care promoveaza examenul primesc diplome, care le dau dreptul sa fie repartizati in productie in conditiile prevazute de lege.” (lege valabila la data obtinerii diplomei de catre mine).
Mentionez ca în 1995 când a aparut legea 85/1995, care reorganizeaza invatamantul superior se infiinteaza colegiile si institutele pedagogice.
Abia acum apare acest nivel de studii "SSD" cu care prin confuzie am fost asimilaţi toti, desi am absolvit facultatea inainte de 1995 .
Avand in vedere acestea, consider ca la data finalizarea studiilor în anul 1993, în baza legislatiei valabile la acea data, acestea se încadrau la studii de nivel S, asimilarea cu studii superioare de scurta durata incalcînd prevederile legii 288/2004 cu modificari si completarile ulterioare.