avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Activitate valentinpit

Activitate valentinpit

Discuție aplicare lege
ART. 2
(1) Poliţiştiilor de penitenciare cărora nu li s-a acordat locuinţă de serviciu potrivit art.1,
alin. (1) şi care nici ei şi nici soţul/soţia sau copiii aflaţi în întreţinere nu au în proprietate o locuinţă în localitatea unde îşi desfăşoară activitatea, au dreptul la compensarea lunară a chiriei în cuantum de până la 50% din salariul lunar net, dar nu mai mult decât chiria prevăzută în contractul de închiriere încheiat în condiţiile legii, inclusiv pentru locuinţele atribuite de către autorităţile administraţiei publice locale sau pentru locuinţele de serviciu.
(2) În situaţia inexistenţei unui fond locativ corespunzător în localitatea unde îşi desfăşoară activitatea, contractul de închiriere poate avea ca obiect o locuinţă situată într-o localitate aflată la o distanţă de maximum 70 km, în cazul în care nici poliţistul de penitenciare şi nici soţul/soţia sau copiii aflaţi în întreţinere nu au în proprietate personală o locuinţă în acea localitate sau în altă localitate situată mai aproape de locul de muncă.
Exemplar nr.
(3) De prevederile alin. (1) și alin. (2) beneficiază şi poliţiştii de penitenciare cărora li s-a atribuit o locuinţă de serviciu din fondul locativ al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor sau, după caz, al unităţii penitenciare în cauză, care nu mai corespunde nevoilor locative ale poliţistului de penitenciare, soţului/soţiei acestuia şi copiilor aflaţi în întreţinere şi la care cel în cauză renunţă.

ART. 13
(1) Poliţiştii de penitenciare care îndeplinesc condiţiile de acordare a compensaţiei lunare
pentru chirie potrivit art. 2 şi care contractează un credit ipotecar/imobiliar destinat achiziționării unei locuințe sau încheie un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei locuinţe beneficiază de compensaţia lunară a chiriei pentru plata ratei sau a unei fracțiuni din rata aferentă creditului sau contractului de vânzare-cumpărare cu plata în rate.

Fraza “Poliţiştii de penitenciare care îndeplinesc condiţiile de acordare a compensaţiei lunare
pentru chirie potrivit art. 2 şi care contractează un credit”

Conditiile mentionate la articolul 2 sunt doar pentru acordarea compensatiei lunare pentru chirie, sau aceleasi conditii trebuiesc indeplinite si pentru achizitia locuintei? Eu consider ca la art 13. este prevazut expres ca acele conditii sunt doar pentru localitatea in care beneficiez de decontarea chiriei si ca aceste conditii nu se aplica si in cazul localitatii in care urmeaza sa-mi achizitionez o locuinta. Va multumesc!
Buna ziua! Intentionez sa achizitionez un apartament cu 2 camere intr-un bloc care se afla in faza de constructie, apartamentul fiind la ultimul etaj si avand o terasa de 40 de m2. Doresc insa sa maresc suprafata utila a apartamentului din 60 m2 in 70 m2 micsorand insa terasa. Pot face aceasta modificare acum in faza de constructie sau dupa ce semnez contractul de vanzare-cumparare? Mentionez ca o sa fiu nevoit sa umblu si la fatada blocului - indepartare o copertina si ridicarea unui nou zid. In plus va trebui sa pun o placa peste constructia care intentionez sa o fac. Nu umblu la niciun perete de rezistenta si doar la peretele de caramida. Pot sa aduc aceasta modificare blocului? As putea obtine autorizatie de constructie inainte de finalizarea apartamentului. Dezvoltatorul mi-a spus ca poate sa-mi faca modificarile fara problemele, dar am indoieli cu privire la seriozitatea acestuia si la legalitatea modificarilor. Multumesc!
da, tuturor
buna ziua. de aproximativ o luna m-am mutat intr.un bloc nou. Toate bune si frumoase pana cand dezvoltatorul a inceput sa ne ceara banii pe contorul de gaze -350 lei (pe motiv ca el l-a cumparat si ca este al lui, contractul de gaze este pe numele meu) si banii pentru a instala contoare de curent - 800 lei ( contoarele instalate cica au fost montate temporar, sunt ale lui iar complexul functiona in regim de santier iar acum si le va lua, cine nu plateste-ramane fara curent).
In promisiunea de vanzare cumparare cat si un contractul de vanzare cumparare scrie ca "apartamentul este predat cu toate utiitatile (apa, curent, gaze)"
Intrebarea mea este: Are dreptul sa ceara acesti bani sau vrea doar sa mai faca si el un banut?