avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Activitate Felicis

Activitate Felicis

Va mulțumesc pentru răspuns , întrebarea mea este, ce fac eu pana la finalizarea procesului civil?
Cum voi suporta psihic dar si financiar, ( nu este deloc mică chiria, 2000€/luna) sa ajung pana acolo?
Am plecat de cinci luni din spațiu si sunt datoare 10000€ si am cinci procese pe rol!
Cu stima,
Permiteți-mi un rezumat a ceea ce mi se întâmpla : am închiriat un spațiu comercial, contractul semnat între părți are o clauza de reziliere ,,denunțarea unilaterala cu 12 luni înainte de eliberare".Cu aproximativ un an înainte i-am cerut in scris pe mail, renegociere a chiriei sau Micșorarea spațiului de vânzare ( suprafața 350mp) sau chiria defalcata pe zone( zona de vânzare avea același preț ca si zona de depozitare pe mp) sau aparate de măsura a căldurii pe calorifere ( costurile cu termoficarea blocului erau ridicate), toate demersurile mele au fost refuzate. Am anunțat in luna Iunie ca voi pleca cu data de 1 Iulie. M-au anunțat in scris ca in anumite condiții ( dacă plătesc o anumită suma ) sunt de acord cu rezilierea contractului începând cu 1 August. Am plecat nebănuind ceea ce va urma: au refuzat sa își ia spațiul in primire , au refuzat cheile lui dar in schimb mi-au făcut :executare silită , titlu judecătoresc de executare silită ce se Actualizează lunar, blocarea conturilor, facturi eliberare in fiecare luna de chirie si utilități, executarea silită a stocului de marfa, somație de executare silită a mijloacelor mobile, instanța a stabilit un expert in construcții pe evaluarea imobilului, expertiza necesară într-un alt dosar deschis mie de evaluare dovezi.
Am făcut doua cereri de suspendare a executării silite, au fost respinse, am deschis proces de contestare a executării , a fost suspendat pana la finalizarea celui de-el doilea proces pe care l-am deschis contra lor pentru anularea contractului.( in baza ofertei de reziliere cu 1august pe care am acceptat-o plătind suma cerută ), proces care nu a avut nici un termen pana acum( inițiat in Septembrie), despre taxele plătite de mine către experții tehnici si judecătorești despre taxe de timbru, banii pentru avocatul meu , etc., știți d-voastră mai bine ca mine la cat se ridica.
Sincer nu înțeleg ce mi se întâmpla : pana la finalizarea acelui proces ce fac eu? Am conturile blocate, marfa deasemenea , firma in cădere liberă, psihic sunt terminată, datoare vânduta pentru ca justiția noastră permite unui cetățean străin ( proprietarul spațiului), sa facă toate aceste lucruri împotriva mea.
Dacă tot este un proces pe rol in care instanța va decide dacă, contractul dintre noi a fost încheiat pe cale amiabila sau nu, instanța va decide dacă trebuie sau nu trebui să plătesc bani dnului ,,străin", de ce sunt eu executata pana atunci, de ce nu sunt lasata să-mi continui activitatea si in cazul in care pierd sa fiu executata atunci.
Orice sfat venit din partea d-voastră este un real ajutor pentru mine,
Cu stima,