avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Activitate Hermione

Activitate Hermione

Răspuns la discuția iesire la pensie
Sunt nascuta in 25 februarie 1956, am 31 de ani vechime, din care 18 in grupa a doua. Momentan sunt in somaj. Va rog sa-mi spuneti cand ma pot pensiona anticipat.
Răspuns la discuția mostenire?
am fost la un notar care mi-a spus ca sotia are dreptul la 1/4 din asigurare, iar copii la 3/4. De ce sotia primeste atat de putin?
dar asigurarea nu era platita din salariul tatalui, ci de firma la care lucra. daca in asigurare sotia e trecuta la clauza, primul copil tot ar lua bani?
si inca o intrebare: tatal avea un salariu de 1100 Ron. ce pensie va primi minorul?
sa inteleg ca primul copil are dreptul la 3/8 din apartament?! sau doar din polita de asigurare?
Discuție mostenire?
Tatal a decedat la inceputul lunii mai. Din prima casatorie are un copil de 28 de ani, caruia i-a platit pensie alimentara timp de 26 de ani. Din a 2a casatorie are alt copil, minor. Impreuna cu a2a sotie a cumparat un apartament pe numele amandurora. Bunurile comune sunt apartamentul si o asigurare pe viata de 50.000 RON. cum se impart bunurile? cat ii revine sotiei si cat copiilor?