avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Activitate susi80

Activitate susi80

Nu inca dar il pregatesc. Apoi voi vedea dupa depunere cum se vor raporta la situatia mea. E singurul lucru pe care il pot face.

Buna ziua,vreau sa va prezint problema cu care ma confrunt. Am absolvit facultatea de psihopedagogie speciala in 2003 si am profesat ca psiholog respectiv director de resurse umane in perioada dec 2003-dec2005 dupa care am emigrat. Pentru a obtine recunoasterea profesie de psiholog in Italia m-am adresat Ministerului sanatatii de aici care a respins cererea mea pentru ca imi lipseste atestatul de libera practica. Solvit Romania a deschis un caz pentru ca a considerat masura excesiva , caz respins. Eu asa cum va dati seama nu sunt in posesia atestatulu de libera practica nu pentru ca nu am vrut ci i pentru ca nu exista practic nici colegiu nici atestat- legea 213/2004 intra in vigoare cu H.G.in 2005. Am doua solutii. Una este acea de a face plangere la Uniunea Europeana impotriva deciziei Ministerului Sanatatii din Italia sau sa incerc sa obtin atestatul de libera practica in Romania ceea ce as dori pentru a pune capat tuturor problemelor. M-am adresat colegiului de mai multe ori prezentand situatia mea de rezident intr-un alt stat si cu o practica profesionala certificata de doi ani ca si psiholog in Romania , dar am obtinut un raspuns general care citeaza legea si care nu ma ajuta deloc sa inteleg daca pot sau nu sa depun un dosar pentru a obtine atestatul( cum sustine legea perioada de supervizare eu nu o pot face fiind rezident in alt stat membru si nu stiu daca perioada de doi ani ca psiholog imi este recunoascuta) .Credeti-ma sunt 4 ani de cand am inceput acest drum stiu ca trebuie sa am rabdare dar cand nu obtii informatiile de care ai nevoie e dificil .Va rog sa ma ajutati sa inteleg cum pot face pentru ca intr-un fel sau altul trebuie sa reusesc sa profesez .