avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Activitate espara

Activitate espara

Răspuns la discuția Schimbare domiciliu impozit auto
Am si eu o problema similara, doar ca amplitudinea sumelor pretinse de taxe si impozite destinatie e mult mai mare. Am schimbat domiciliul in iulie 2012 pe o casa construita in Ilfov si am lasat masina pe vechea adresa in sectorul 5, unde am si platit impozitul auto pana in prezent. In oct 2016 am facut cerere de transfer rol fiscal auto de la DTIL sect 5 la primaria Corbeanca si m-am trezit zilele trecute cu instiintare ca m-au luat in evidenta din Iulie 2012 si ca as avea de platit cu tot cu penalitati in jur de 5400 RON. Am fost la DTIL sector 5 sa cer o adresa de transfer cu Oct 2016 (data cererii mele) care sa corecteze nota lor initiala de transfer cu iulie 2012. Din pacate, la DTIL sector 5 m-am lovit de in zid, singura lor propunere fiind sa fac o cerere de restituire a sumelor platite, iar cei de la primaria Corbeanca sustin ca ei nu pot face nimic si ca trebuie sa vin cu adresa de la DTIL sector 5 sa ma transfere cu oct 2016.
Am chitantele platilor 2012-2015 (+ cea pt 2016 prin www.ghiseul.ro), ce pot face sa rezolv problema? Inteleg ca sunt pasibil de amenda pentru nedeclararea schimbarii domiciliului, dar e stupid sa mi se pretinda penalizari.