avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Activitate CProgroup

Activitate CProgroup

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat.
Acum cateva zile mi-a fost suspendat permisul de conducere intr-un mod, zic eu, abuziv, pentru neacordare de prioritate pietoni.

Faptele au decurs astfel:

- ma deplasam pe soseaua Magurele - Bucuresti spre Alexandria. Faceam dreapta pentru a ma incadra pe drumul cu prioritate.

Eram pe banda a doua, am oprit la trecerea de pietoni si am lasat pietonul sa treaca.

Cand trecerea de pietoni era libera, am inceput sa ma deplasez usor, asigurandu-ma din stanga pt a intra in drumul cu prioritate.

Cand deja eram jumatate pe trecerea de pietoni, o doamna a sarit pe trecere, venind din dreapta mea, pe banda 1, grabind pasul. Aceasta era in dreptul usii din spate a masinii, pe banda 1. Moment in care am continuat, foarte incet, deplasarea pentru a elibera trecerea. Eram deja iesita de pe suprafata trecerii de pietoni cand dna a ajuns pe banda mea. Imediat am fost trasa pe dreapta.

Mi s-au solicitat actele si am fost anuntata ca imi va fi suspendat permisul pentru 30 zile.

I-am comunicat agentului ca nu ma simt vinovata si sustin cu tarie faptul ca acesta a vazut momentul in care am oprit si am acordat prioritate pietonului.

Si mai sustin si... ca a dorit doar sa fiu un numar pe procesul verbal.

Stiu ca exista posibilitatea de a contesta aceasta suspendare, dar nu stiu ce sanse de castig am, dat fiind faptul ca nu am martor. Nici agentul nu are martor.
Fiind vorba de cuvantul meu impotriva cuvantului lui, asa cum ne place sa zicem.

O sa ma interesez daca exista vreo inregistrate stradala, sau de la vreun magazin, camera de pe masina de politie, nefiind pornita.

Mentionez ca in cei 11 ani in calitate de sofer nu am avut nici macar o sanctiune, o amenda sau avertisment.

Cu siguranta nu sunt un sofer perfect, doar ca este dureros sa fii pedepsit pe nedrept.

Din ce am inteles de la agentul de circulatie, pot urma o procedura de contestare in 15 zile, iar daca pierd procesul, voi primi "BONUS" inca 30 zile de suspendare, pe langa cele existente - 30 la numar.

Intrebarea mea este: in aceasta situatie, sa contest...pentru o pedeapsa nedreapta, sau sa ma impac cu ideea si sa stau linistita pentru ca sansele de castig sunt mici?

Nu lipsa permisului, a condsului si a lipsei masinii ma doare, ci nedreptatea cu care am fost tratata.

In asteptarea raspunsului dvs, va doresc o zi buna!