Referitor la trasabilitatea deseurilor de ambalaje in cazul in care incerci indeplinirea obiectivelor in mod individual:
- deseurile de ambalaje le predau la un colector care este si valorificator;
- acest valorificator preda o parte din deseurile preluate de la mine mai departe catre un alt valorifiactor care la randul lui exporta aceste deseuri in vederea reciclarii (conf. declaratie pe care o am de la un reprezentant al valorificatorului care exporta), mai am factura intre primul valorificator si al doilea pe care scrie ca o parte din deseuri sunt predate in contul meu, o anexa VII de transport a deseurilor, si o factura de export. In acest caz mai este necesar un certificat de valorificare/reciclare?
-o alta parte de deseuri de ambalaje sunt predate de primul valorificator catre un reciclator din tara. Detin: detin factura intre cei doi in care scrie ca o parte din deseuri sunt preluate in contul meu, am formular de transport a deseurilor intre valorificator si reciclator. In acest caz am nevoie de un certificat de valorificare/reciclare de valorificator care sa specifice ca a preluat cantitatea de deseuri de la mine in vederea valorificarii pentru indeplinirea obiectivelor sau de la reciclator.