avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Activitate Akecheta

Activitate Akecheta

Este un subiect complex, știu, dar aș dori, dacă se poate, ceva lămuriri în legătură cu modul de calcul al distributiei diferențelor pentru utilități.
1. Aparțin de o Asociație de Proprietari cu 20 de apartamente, din care 11 sunt încă racordate la rețeaua publică de distribuție a energiei termice. Toți cei 11 beneficiari au gigacalorimetre instalate și în fiecare lună de oarecum iarnă sunt diferențe între contorul de branșament și cumulul consumurilor individuale, citite pe gigacalorimetrele individuale. Instalația termică este pe orizontală, iar gigacalorimetrele sunt plasate în casa scării, de așa natură încât se pot citi, la orice moment, fără suspiciuni. Conductele de racord la acești 11 beneficiari sunt situate în casa scării, care, din câte știu, este spațiu comun, care este cotă parte indiviză. Logic vorbind, faptul că scara este încălzită nolens-volens, nu îi obligă pe cei care au centrale de apartament să contribuie la diferențele pe scară în ceea ce privește energia termică? Dacă aveți amabilitatea, indicați-mi vă rog legea și articolul care reglementează aceste diferențe. De preferință, fără trimiteri la alte HG-uri (cum ar fi 1588/2007) ori alte legi. Ceva în clar. Mulțumesc!
2. Apă rece. Dacă unul sau mai mulți dintre proprietari raportează consum de 0.00 mc, asta înseamnă că ei vor fi scutiți de la plata diferențelor de la branșament la contoare individuale?

Mulțumesc!