avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Activitate valeriaconstantinescu

Activitate valeriaconstantinescu

Răspuns la discuția sediul social
Conf. L 31/1990, la acelasi sediu pot functiona mai multe societati, daca este indeplinita cel putin una din urmatoarele conditii:
- imobilul prin structura lui, permite functionarea mai multor societati in incaperi diferite;
- cel putin o persoana este, in conditiile legii, asociat in fiecare dintre societati;
- cel putin unul dintre asociati este proprietar al imobilului ce urmeaza a fi sediul societatii.

Verificati daca va incadrati intr-una din ipotezele legii.
Bafta!
Neexistand o practica judiciara in ceea ce priveste aceasta problema, este f. greu de apreciat de cand se calculeaza "inscrierea proprietatii", pentru a putea calcula termenul de 10 ani. Unii spun ca inscrierea proprietatii se calculeaza din momentul inscrierii in registrele agricole (si nu neaparat in registrele de inscriptiuni si transcriptiuni - este posibil sa nici nu fi fost facuta o astfel de inscriere) - lucru care cu siguranta ca s-a realizat din momentul in care s-a constituit dreptul de proprietate. Practic proprietarul terenului a platit din acel moment si impozite catre stat. Aceasta solutie o consider corecta si majoritatea notarilor o accepta.
Insa exista si o alta opinie, cum ca inscrierea proprietatii se calculeaza din momentul inscrierii acesteia in registrul de inscriptiuni si transcriptiuni ori, daca nu, in cartea funciara (ceea ce, dupa parerea mea este incorect, pt. ca notiunea de intabulare a aparut odata cu legea 7). Este o interpretare f. restrictiva a legii si se pare ca este adoptata de banca.
Incearca se faci rost de actele care au stat la baza vanzarii din 2005 (prin care vanzatorii tai au obtinut imobilul). Se pot obtine din arhiva notariatului care a autentificat vanzarea. Poate gasesti acolo ceva din care sa reiasa ca prorprietatea a fost inscrisa in registrele agricole. Banca ar trebui sa fie multumita ...
Sper sa iti fie de folos
Răspuns la discuția impozit teren persoane fizice
Art. 77 indice 1 alin. 6: In cazul in care transferul dreptului de proprietate sau al dezmembramintelor acestuia, pentru situatiile prevazute la alin. (1) si (3), se va realiza printr-o hotarare judecatoreasca, impozitul prevazut la alin. (1) si (3) se va calcula si se va incasa de catre instantele judecatoresti la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii.

iata ce spun si alin (1) si (3):
(1) La transferul dreptului de proprietate si al dezmembramintelor acestuia, prin acte juridice intre vii asupra constructiilor de orice fel si a terenurilor aferente acestora, precum si asupra terenurilor de orice fel fara constructii, contribuabilii datoreaza un impozit care se calculeaza astfel:
a) pentru constructiile de orice fel cu terenurile aferente acestora, precum si pentru terenurile de orice fel fara constructii, dobandite intr-un termen de pana la 3 ani inclusiv:
- 3% pana la valoarea de 200.000 lei inclusiv;
- peste 200.000 lei, 6.000 lei + 2% calculate la valoarea ce depaseste 200.000 lei inclusiv;
b) pentru imobilele descrise la lit. a), dobandite la o data mai mare de 3 ani:
- 2% pana la valoarea de 200.000 lei inclusiv;
- peste 200.000 lei, 4.000 lei + 1% calculat la valoarea ce depaseste 200.000 lei inclusiv.

(3) Pentru transmisiunea dreptului de proprietate si a dezmembramintelor acestuia cu titlul de mostenire nu se datoreaza impozitul prevazut la alin. (1), daca succesiunea este dezbatuta si finalizata in termen de 2 ani de la data decesului autorului succesiunii. In cazul nefinalizarii procedurii succesorale in termenul prevazut mai sus, mostenitorii datoreaza un impozit de 1% calculat la valoarea masei succesorale.

Atentie!! Eu am codul fiscal actualizat pana la 01.01.2007. Pentru orice eventualitate, verifica daca s-a modificat ceva ;);)