În temeiul art. 396 alin. 1, alin. 4 Cpp raportat la art. 83 NCp stabileşte pedeapsa de 1 an închisoare în sarcina inculpatului XXX, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe prev. de art. 336 alin. 1 NCp. cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod pr.pen. În temeiul art. 83 alin. 1 NCp amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, stabilit în condiţiile art. 84 NCp. În temeiul art. 85 alin. 1 NCp pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune XXX, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 86 alin. 1 NCp pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. 1 lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune XXX. În temeiul art. 404 alin. 3 Cpp atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, prevăzute de art. 88 NCp, respectiv că se va revoca amânarea şi se va dispune aplicarea şi executarea pedepsei. În temeiul art. 272 Cpp, art. 274 alin. 1 Cpp obligă inculpatul la plata sumei de 390 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei de pe minută.
Daca pedeapsa e cu amanare ... inseamna din ce am citit pe aici ca raman si cu permisul. Este adevarat si in cazul meu?
O alta intrebare ... au trecut 20 de zile lucratoare de la primirea copie ... hotararea definitava o primesc prin posta? Sau trebuie sa merg sa o solicit la tribunal?
Buna,
nu am stat sa citesc forumul... nu am timp pt asta. ma scuzati.
Se da urmatoarea speta...
Am condus un autovehicul si am facut un accident rutier grav. alcolemie in sange de 1.80 la 2 ore dupa producerea accidentului.
Am fost dat in judecata... permis suspendat pana la solutionarea cauzei.
Am primit scrisoare ca trebuie sa ma prezint la tribunal.
Cunosc detaliile pt fapta pe care am comis-o.
A fost vina mea. Nu au fost victime. fara daune materiale publice. doar masina mea. Doar ca eu am intrat in spital. Operatiile de rioare.
Am fost la politie. Am dat declaratia. Am recunoscut fapta. Nu o reneg.
Am oare nevoie de un avocat sa ma reprezinte in proces?
Sau e ok cu cel din oficiu?
Nu as dori sa fiu ajutat. recunosc fapta. eu am fost.
Vreau sa se termine cat mai repede.
Ce recomandati?
Multumesc.