avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Activitate Dixon

Activitate Dixon

Buna ziua! Am o problema destul de complicata si am nevoie de un sfat!
Firma la care lucrez a primit un document constatator nefavorabil, pentru nerespectare grafic executie si aducere grave prejudicii. Documentul este definitiv prin hotarare judecatoreasca. Faza este ca nu s-au adus prejudicii grave pentru ca autoriutatea nu a achitat nici un ban, si desi nu s-a respectat graficul partial, pe total s-au incadrat in termen, Procesul Verbal de Receptie la terminarea lucrarilor fiind acceptat fara anexa 2. In schimb nu s-au platit lucrarile executate, deoarece au devenit din eligibile neeligibile, depasindu-se perioada de finantare UE.
S-ar putea trage concluzia ca nu e cazul de incalcare grava a contractului conf. art. 167, litera g din legea 98/2016, nefiind platitii banii care au devenit cheltuieli neeligibile.
Intrebarea este urmatoarea : pentru a participa la licitatii se completeaza DUAE, in care trebuie completat daca ne incadram sau nu in art 167 din legea 98/2016.
Daca scrii DA - trebuie sa vii cu explicatii; Daca scrii - NU - nu trebuie sa dai explicatii.
Sa zicem ca scriem NU, pentru ca noi consideram ca nu e vorba de incalcare grava a prevederilor contractuale, dar totusi Documentul Constatator spune ca nu mi-am indeplinit obligatiile contractuale. Daca bifez NU este fals in declaratii? Ar fi mai bine sa completam cu DA, ne incadarm in art. 167 si sa oferim explicatii?
Va multumesc si astept cu interes raspunsul dumneavoastra!