avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Activitate tmisulica

Activitate tmisulica

Multumesc pentru raspuns. Totusi se "zvoneste" ca atata vreme cat mai am domiciliul in Ro trebuie sa platesc impozit pe orice venit. Cum pot demonstra la achizitionarea unui imobil in RO ca banii nu sunt obtinuti la "negru". E suficienta o copie a contractului de munca ? Aici se discuta cum ca ar trebui obtinut un certificat de rezidenta fiscala din EAU si apoi facuta o declaratie la Anaf. La mine nu e nevoie deoarece am contract in ambele tari ?

Inseamna ca nu am asigurare medicala in Romania ?

Cum pot afla statusul asigurarii on line ?
Buna ziua,

Numele meu este Adrian si as avea si eu o intrebare. Studiez de cateva zile pe net si incerc sa gasesc raspunsul la o intrebare nu usoara dupa cum urmeaza.

Inainte de ianuarie 2013 am lucrat in Romania la o firma 100% romaneasca (angajator roman fara capital extern). Bineinteles ca toate obligatiile fiscal au fost platite de angajatorul roman conform legii. Din 2013 am inceput sa lucrez cu contract legal, inregistrat si autentificat in Emiratele Arabe unite conform legislatiei locale, dar am pastrat si functia de angajat la firma anterioara cu norma part time (cateva ore pe luna) la firma din Romania.

Am gasit citind legislatia ca "Veniturile din activităţi dependente (salariate) obținute în străinătate şi plătite de un angajator nerezident nu sunt impozabile în România și nu trebuie declarate.". Prin urmare inteleg ca nu trebuie depusa nici o declarative la fisc intrucat pentru veniturile platite in Romania se platesc impozite in Romania de catre angajator iar pentru veniturile din EAU se platesc impozite in EAU.

As vrea sa stiu daca aceasta intelegere este corecta si daca tebuie sa depun vre-un formular la ANAF.

In cazul in care totusi trebuie depus un formular, ce ar trebui depus, si care ar fi penalitatile pentru ca nu l-am depus pana acum.

In cazul in care totusi se considera ca trebuie sa platesc impozit in Romania (mentionez, nu CASS) care ar fi Acela, si cum se calculeaza ? In functie de salariul real obtinut in strainatate sau in functie de salariul minim pe economie.

2. CASS - compania din Romania plateste CASS pentru salariul meu din Ro dar am inteles ca acesta este in functie de numarul de ore din contract, in acest caz ar trebui sa platesc eu diferenta pana la 64 lei (parca pe luna) ?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri,

Cu stima,

Adrian