avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Activitate Bogey

Activitate Bogey

Bună ziua,

Am văzut că a fost promulgată legea nr. 19 din 14 martie 2020, care spune:

(2) Prevederile alin. (1) se aplică părinților care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
a) au copii cu vârsta de până la 12 ani, înscriși în cadrul unei unități de învățământ sau au copii cu dizabilități cu vârstă de până la 18 ani, înscriși în cadrul unei unități de învățământ;
b) locul de muncă ocupat nu permite munca la domiciliu sau telemunca.

Ce pot face părinții, care au copii cu vârsta de sub 3 ani, neînscriși la nici o unitate de învățământ? Copii ce erau îngrijiți de o bonă sau bunici, ce se află acum în izolare la domiciliu.
Răspuns la discuția Returnare bani
Vă mulțumesc pentru răspunsul rapid, dar îmi puteți spune, de asemenea, dacă acest lucru este reglementat cumva?
Discuție Returnare bani
Mă puteți ajuta, vă rog, cu următoarea situație: compania, pentru care lucrez, mi-a virat o sumă de bani, pentru anumite cheltuieli, sumă ce nu a fost cheltuită integral. Calculele se fac în euro, dar eu am contul bancar în lei, astfel că mie mi-a fost virată suma în lei. Acum trebuie să returnez restul, ce nu a fost cheltuit, dar mi se spune că trebuie să trimit euro înapoi.

Întrebarea mea este: pot fi obligat să returnez suma în euro, după cum se fac calculele, sau o pot face și în lei, la cursul la care mi-a fost mie virată în cont?