Buna ziua,
Am statutul de somer indemnizat, deci asigurat in toate sistemele. A intervenit un concediu medical cu codul 09 - indemnizaţie pentru creşterea copilului sau îngrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani.
Am anuntat agentia locala de somaj si am avut surpriza sa mi se spuna ca acest tip de concediu medical nu se plateste pentru ca: plata somajului se suspenda doar pe perioada acordarii indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca si ca incapacitatea temporara de munca trebuie sa survina in cazul persoanei beneficiare de somaj, si nu in cazul cand ingrijeste alta persoana. Am facut cerere sa mi se prezinte in scris temeiul legal pentru respingerea la plata si prelungirea perioadei de somaj, insa singurul temei legal al acestora este art 45, al (1), lit g din legea 76/2002 - 1) Suspendarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:g) pe perioada acordãrii indemnizaţiei pentru incapacitate temporarã de muncã, a indemnizaţiei de maternitate şi a indemnizaţiei pentru creşterea copilului pânã la împlinirea vârstei de 2 ani, respectiv de 3 ani în cazul copilului cu handicap;
Insa eu personal, conform cu OUG nr.158/2005, consider abuziv acest refuz de plata al ALOFM sec 3 Bucuresti. Am citit OUG 158/2005 si nu gasesc niciun motiv sa nu mi se accepte la plata medical.
Intrebarea mea acum este ce se poate face in continuare. Este legal sau nu ce se intampla? Pot sesiza cnas-ul in legatura cu aceasta problema sau ce este de facut?
Multumesc anticipat.