avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Activitate george42

Activitate george42

Buna!

In urma cu jumatate de an am fost depistat de aparatul radar in localitate avand 90 km/h iar la proba etilotest mi-a iesit 0,52 alcool in aerul expirat. Procedural, am fost dus la spital unde mi s-au prelevat probele iar rezultatul a fost 1,1 prima proba iar 0,9 la a doua.

Dupa discutiile cu domnul politist, care au decurs intr-o maniera foarte respectuasa si colaborativa, am inteles ca pot sa fiu trimis in judecata sau ca procurorul sa solutioneze cazul fara sa ceara acest lucru.

Zilele acestea am primit o instiintare care, din cate am inteles, reprezinta solutionarea cazului prin trimiterea in judecata. Problema mea e urmatoarea - la cateva luni dupa ce s-au petrecut toate acestea eu am fost nevoit sa plec in Marea Britanie, fiind student aici. Fiind si in prezent aici, nu stiu cum sa procedez in cazul de fata.

Fiind totusi prima abatere, cu o aparare destul de buna, care ar putea fi pedeapsa maxima? Tin sa mentionez ca am colaborat cu politistii, am 2 declaratii la dosar ( eu si persoana cu care eram in masina ). Mai mentionez ca bausem aproximativ 4 beri atunci cand am fost oprit, fara sa fi mancat dupa.