Vă mulțumesc pentru răspuns. În situația în care se solicita anularea testamentului, va intra în vigoare cel vechi pe care moștenitori unici vor fi părinții mei sau nici acela nu ar fi valabil și ar avea drept la moștenire toți urmașii?
Înțeleg. Va mulțumesc pentru răspuns. In ceea ce privește investiile făcute în casa, ele pot fi dovedite, toate chitanțele fiind pe numele tatălui meu.
Bună seara!! Va rog sa mă ajutați cu câteva informații dacă se poate. Părinții mei au avut grija de o mătușa din partea tatălui timp de 2 ani și jumătate, aceasta lasandu-le prin testament apartamentul unde locuia. Au avut grija de ea mai exact: au fost cu ea la medici (chiar și în alte localitati), i-au montat centrala termica, au zugrăvit apartamentul, îi făceau curățenie și mâncare zilnic, o vizitau de 2-3 ori/zi, ba chiar o perioada s-au mutat la ea pt ca în urma unui atac cerebral aceasta a rămas timp de câteva luni imobilizata la pat. Practic au invatat-o sa meargă din nou. În urma acestei probleme de sănătate doamna respectiva nu mai gândea limpede, îi confunda pana și pe ei, nu era coerenta. Însă din partea medicului nu exista niciunde document cum ca nu ar mai fi fost în deplinătatea facultăților mintale. O cunoștință de-a doamnei însă a "imbrobodit-o" în așa fel atunci când părinții mei nu se aflau cu ea încât aceasta lasă cheia în ușă și nu mai puteau intra în casa sa vadă dacă este ok. Începând cu data de 10 decemarie părinții mei nu au mai fost la ea. Pe data de 13 decembrie doamna în cauza a schimbat testamentul și a lăsat apartamentul moștenire acelei cunoștințe de care spuneam mai devreme, care e de fapt fina dânsei. Pe data de 20 decembrie din păcate doamna a decedat, părinții mei fiind informați cu o seara înainte de înmormântare de alte rude ale tatălui meu(verișori primari). Menționez ca aceasta doamna nu avea copii, iar soțul este decedat. Având în vedere faptul ca dansa a schimbat testamentul cu 7 zile înainte sa decesele se mai poate face ceva? Noii moștenitori nu au avut timp sa o îngrijească, însă la semnarea noului testament au adus acasă la aceasta doamna un notar și un psihiatru. Pe testament nu exista semnătura psihiatrului. Părinții mei au discutat cu un avocat, inițial a dorit sa îi dea în judecata pe noii moștenitori, însă toate celelalte rude(verisori ai tatălui meu) vin cu pretenția ca în cazul în care va câștiga în instanță tatăl meu procesul moștenirea sa se împartă la toți. FiiNu în total vreo 12 verisori tatăl meu a decis ca nu are rost sa atace în instanță testamentul și doar dorește sa le ceara despăgubire noilor moștenitori banii pe care el i-a investit în acea casa. Întrebarea mea este dacă el ar contesta în judecata testamentul și acesta s-ar anula ar intra în vigoare cel vechi? Cel pe care părinții mei ar fi singurii moștenitori? Sau cum ne sfătuiți sa procedam? Va mulțumesc anticipat!