avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Activitate selena82

Activitate selena82

Buna ziua.
Lucrez ca asistent universitar, si pana in luna decembrie am avut salariul grila de 2254 ron.
Din luna decembrie am trecut la grila de salarizare de 10-15 ani. Nu am vechime de 10 ani consecutiv in invatamant astfel, m-am incadrat la punct lege:
- personalul didactic incadrat la transele de vechime in invatamant de peste 10 ani, care nu indeplineste conditia de vechime efectiva neintrerupta in invatamant de peste 10 ani, salariile de incadrare se vor imparti la 1,15 si se vor rotunji la intreg."

Astfel, salariul meu s-a calculat: 2467 ron / 1.15 = 2145 ron , suma existenta pe fluturas.

As dori sa stiu la ce se refera punctul din lege: "daca, ulterior intrarii in vigoare a prezentei legi, prin impartirea la 1,15 personalului didactic de predare trecut la o transa de vechime recunoscuta in invatamant de peste 10 ani nu i se poate asigura salariul de incadrare avut, acesta va fi mentinut cu acelasi salariu de incadrare in noua transa pana cand i se poate asigura o crestere a salariului de incadrare" ?
Doresc sa stiu daca este corect calculat salariul definitiv de 2145 ron sau ar trebui sa raman la suma de 2254 ron pana la o noua crestere salariala?

Va multumesc pentru ajutor!