Buna ziua. Ma puteti ajuta va rog in problema urmatoare. Am semnat un contract de vanzare cumparare a unui produs electrocasnic in valoare de 3000 euro. Avansul a fost agreat a fi 500 eur din care am platit in momentul vanzarii 100 eur urmand ca restul sa platesc in 3 saptamani cand v-a fi livrat si produsul. Intre timp m-am razgandit si nu mai doresc sa-l achizitionez. As putea sa reziliez contractul si sa primesc si avansul inapoi? Produsul inca nu a fost livrat.
Mai jos sunt clauzele contractului care tin de obligatiile de cumparare:
I. Partile contractante
II. Obiectivul contactului
III. Modalitati de plata:
Art. 3
Art. 4 Cumparatorul, prin semnarea contractului, este obligat sa respecte termenele de plata convenite cu vanzator conform art. 3
Art. 5. In cazul in care cumparatorul nu efectueaza plata la termenele convenite, vanzatorul este autorizat sa perceapa de la comparator penalitati de 0,5% pentru fiecare zi de intarziere, incepand cu data scadentei stabilita conform art 3., dar nu mai mult de valoarea contractului.
IV. Modalitati de livrare
V. Garantii
Art.10 Cumparatorul, prin semnarea contractului, a contractat ferm produsele in cantitatea si la preturile descrise in prezentul contract, alegerea sa fiind definitiva. Cumparatorul poate solicita incetarea contractului fara daune catre vanzator numai pentru motive ce tin de culpa directa si exclusiva a vanzatorului. In cazul in care cumparatorul renunta la produse dupa momentul livrarii, vanzatorul va retine platile efectuate de cumparator pana la data renuntarii, dar nu mai putin de 25% din valoarea totala a produselor contractate.
VI. Litigii
Art. 11 Eventualele litigii ivite intre parti cu ocazia derularii prezentului contract vor fi solutionate pe cale amiabila iar daca acest lucru nu este posibil, competenta de solutionare revine instantelor de judecata…
PS: Mai mentionez ca pe contract este trecut numele sotului dar semnatura este a mea.