Era vorba despre faptul de posibilitatea inlaturarii hotararii de a nu parasi tara decat cu acordul instantei . prin aceasta decizie au omis ca locuiesc si muncesc in alta tara .
dispoziţiile art. 2 din protocolul nr. 4 la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. Potrivit acestui text, oricine se găseşte în mod legal pe teritoriul unui Stat are dreptul să circule în mod liber şi să-şi aleagă tara in care sa locuiasca "
Prin hotararea de a nu parasi tara decat cu acordul instantei ma forteaza practic sa traiesc in romania fara serviciu fara locuinta fara nimic
Am inteles acest lucru dar Curtea de Apel Pitesti a omis faptul ca am depus la dosar contract de munca in Marea Britanie si prin mentinerea interdictiei de a nu parasi tara fara acordul instantei incalca dispozitiile art. 2 din protocolul nr. 4 la Conventia Europeana pt Drepturile Omului .
Cum pot avea acordul instantei de a parasi tara si a imi continua serviciul in UK sau cum pot inlatura aceasta decizie ? Multumesc anticipat .
Buna ziua ,
Apelez la amabilitatea dvs. de a ma lamuri cu un aspect .
In urma finalizarii unui dosar penal la judecatoria Valcea mi s-a impus restrictia de a nu parasi tara fara acordul insantei . Ajuns la Curtea de Apel Pitesti , aceasta decizie s-a ridicat in prima faza dar ulterior , in urma finalizarii apelului au decis sa respinga apelul si sa mentina dispozitiile primei instante si anume 3 ani de suspendare sub supraveghere si de a nu parasi tara fara acordul instantei .
In timpul judecarii la curtea de apel am decis sa ma mut in Marea Britanie unde locuiesc momentan si muncesc cu acte legale . In urma decizie Curtii de Apel nu au tinut cont de acest lucru incalcandu-mi dreptul de a locui in alta tara ca urmare :
"dispoziţiile art. 2 din protocolul nr. 4 la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. Potrivit acestui text, oricine se găseşte în mod legal pe teritoriul unui Stat are dreptul să circule în mod liber şi să-şi aleagă în mod liber reşedinţa sa. Alin. 3 al acestui articol stabileşte situaţiile în care se pot aduce restrângerii dreptului la liberă circulaţie: „exercitarea acestor drepturi nu poate face obiectul altor restrângeri decât acelea care, prevăzute de lege, constituie măsuri necesare într-o societate democratică pentru securitatea naţională, siguranţa publică, menţinerea ordinii publice, prevenirea faptelor penale, protecţia sănătăţii sau a moralei, ori pentru protejarea drepturilor şi libertăţilor altora”.
Apelez la dvs sa asteptand un sfat in legatura cu aceasta problema , serviciul de probatiune mi-a comunicat ca trebuie sa ma intorc in Romania si sa renunt la locul meu de munca din UK .