avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Activitate danicoc

Activitate danicoc

Mulțumesc pentru răspunsul dvs. Legat de contractul de interemediere lucrurile se împart în două. De ce? Lucrez cu mai mulți furnizori.

Unul dintre ei are stipulat clar în termenii și condițiile de pe site-ul lui că oricine poate să facă această intermediere cu produsele lor. Ei nu încheie contracte separate cu fiecare om înregistrat pe site, ci oferă tuturor celor înregistrați posibilitatea să o facă prin simpla stipulare.

Este această prezentare a termenilor și condițiilor lor ok de arătat în cazul unui viitor control?
Vreau să deschid un PFA. Dar nu ştiu dacă pot alege următorul cod CAEN
4619 Intermedieri în comertul cu produse diverse.

În ce constă activitatea mea. Eu preiau comenzi de la clienţii mei. Cumpăr produsul în numele lor de la furnizori străini. Produsul vine pe adresa PFA-ului meu, dar eu nu îl stochez, ci în aceeaşi zi îl trimit către beneficiar. Eu nu adaug adaos comercial. Eu îl dau clientului exact la preţul cu care l-am luat. Ce fac este să facturez un comision de intermediere.

Se încadrează această intermediere la codul CAEN 4619? Sau din cauză că eu cumpăr produsul de la furnizor trebuie încadrat la comerţ? Dar eu nu adaug adaos comercial. Ce părere aveţi