avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Activitate andreib92

Activitate andreib92

avocat.bucuresti13 a scris:

Teoretic aveti dreptate, practic, nu va asteptati ca politistii sa cunoasca codul civil, de abia il stiu cat de cat pe cel penal, ceea ce e aiurea, evident.

Pe de alta parte, exista dispozitii procesual penale care va obliga sa predati un bun temporar, pana la solutionarea cazului.

Eventual, daca il veti preda, solicitati sa vi se remita un proces-verbal de predare-primire.

Era de preferat sa va prezentati la politie. Cel mai bine este sa aveti o atitudine cooperanta.

Va multumesc pentru raspuns. Problema sta in felul urmator. Domnul politist mi-a spus ca telefonul va fi returnat proprietarului si eu trebuie sa dau in judecata hotul mai apoi, nu ca va fi predat temporar.

Doi la mana, nu s-a prezentat, nu mi-a dat un numar de dosar, nu m-a mai sunat astazi (el cica fiind din Constanta, eu din alt judet). Cum ar fi trebuit sa fac, sa ma duc eu la politie, ca m-a sunat un domn ?!

Trei, eu intentionez, ca sa fiu cooperant, ofer numarul de telefon al persoanei de la care l-am cumparat, ofer poze cu anuntul si conversatia, tot ce trebuie. Doar ca nu predau telefonul pana nu vad o hotarare judecatoreasca sau ceva.
Buna ziua,

In urma cu 3 saptamani am cumparat din oras la mine un telefon, la cutie cu toate accesoriile. Fiind la cutie si seria acesteia corespunzand telefonului, nici prin cap nu mi-a trecut ca fiind furat.
Fiind si Iphone, nu avea niciun cont de blocare (daca un iphone are cont nu ai ce sa faci cu el) asa ca l-am cumparat.

Ieri, duminica, m-a sunat un domn de la politia din Constanta, cum ca maine sa ma prezint la sediul municipal din orasul in care locuiesc, deoarece telefonul ar fi fost furat din Constanta. Eu am poze la conversatie, precum si numarul de telefon al persoanei de la care l-am cumparat. Aceasta persoana, de asemenea, mai are si alte anunturi pe OLX. Domnul politist mi-a spus ca trebuie sa dau o declaratie si sa predau telefonul, ceea ce mi se pare nedrept, deoarece as ramane si fara telefon si fara bani, dupa care eu sa dau in judecatata pe cine?! Avand in vedere ca nici nu stiu numele persoanei de la care l-am cumparat.

Am gasit pe internet, Art. 937 din noul cod civil (alineat 3):

(3) Dacă bunul pierdut sau furat a fost cumpărat dintr-un loc ori de la o persoană care vinde în mod obişnuit bunuri de acelaşi fel ori dacă a fost adjudecat la o licitaţie publică, iar acţiunea în revendicare a fost introdusă înăuntrul termenului de 3 ani, posesorul de bună-credinţă poate reţine bunul până la indemnizarea sa integrală pentru preţul plătit vânzătorului.

1) Intrebarea mea este: eu maine as vrea sa ma prezint fara telefon, doar cu cutia, si sa nu las telefonul, pana cand nu recuperez banii. Pot fi obligat sa predau telefonul? Am alte optiuni?

2) Si inca o intrebare. Avand in vedere ca am fost sunat de un domn ce nici macar nu s-a prezentat, doar ca e de la politia din Constanta, eu sunt obligat sa merg la politie? Adica eu as vrea sa ii raspund, sa ii spun sa imi trimita citatie, daca doreste sa ma prezint. Este ora 1 si inca nu am fost contactat de nimeni. (ieri mi-a spus sa ma prezint astazi la 11 la Politia de la mine din judet, dar nu mi-a dat un numar de dosar, nimic si nici pe cine sa caut).

Va multumesc anticipat.