avocat.bucuresti13 a scris:
Teoretic aveti dreptate, practic, nu va asteptati ca politistii sa cunoasca codul civil, de abia il stiu cat de cat pe cel penal, ceea ce e aiurea, evident.
Pe de alta parte, exista dispozitii procesual penale care va obliga sa predati un bun temporar, pana la solutionarea cazului.
Eventual, daca il veti preda, solicitati sa vi se remita un proces-verbal de predare-primire.
Era de preferat sa va prezentati la politie. Cel mai bine este sa aveti o atitudine cooperanta.
Va multumesc pentru raspuns. Problema sta in felul urmator. Domnul politist mi-a spus ca telefonul va fi returnat proprietarului si eu trebuie sa dau in judecata hotul mai apoi, nu ca va fi predat temporar.
Doi la mana, nu s-a prezentat, nu mi-a dat un numar de dosar, nu m-a mai sunat astazi (el cica fiind din Constanta, eu din alt judet). Cum ar fi trebuit sa fac, sa ma duc eu la politie, ca m-a sunat un domn ?!
Trei, eu intentionez, ca sa fiu cooperant, ofer numarul de telefon al persoanei de la care l-am cumparat, ofer poze cu anuntul si conversatia, tot ce trebuie. Doar ca nu predau telefonul pana nu vad o hotarare judecatoreasca sau ceva.