Da! Si el a renunțat, urma ca ea sa faca actul de vanzare cumparare! Moral? Mi se pare inadmisibil ca eu să îmi las serviciul sa o ingrijesc, sa stau cu ea prin spitale, iar fiica ei sa astepte sa moară! Nu exista nicio varianta legală prin care noi putem beneficia de acel drept? Situația poate dura ani de zile! Soacra are 66 de ani, starea de sănătate este bună, este îngrijită, hrana, igena medicamentatie corespunzatoare.Eu nu mai pot merge la serviciu, adio si amaratei pensii, bani de unde sa o dedpagubim,iară când ea va inchide ochii vom fi dați afară din casa? Aveti idee cât costa recuperarile?
Buna ziua,
Va rog să mă ajutați cu o soluție juridică pentru situația noastra.
Acum un an de zile soacra mea a suferit un Avc in urma căruia a ramas paralizată și afazica.Intelege absolut tot ce i se spune dar nu se poate exprima verbal.Poate rosti orice cuvinte dacă o punem să repete ,dar din propria voință nu poate spune DA sau Nu când trebuie.Efectiv ceea ce îi iese pe gură este diferit de ce vrea ea să ne spună. Exemplu stie ca masa e masă dar când o întrebi ce este spune picior sau chiar copil....
Fiind in această situație eu mi am lăsat jobul pentru a o îngriji, ne am mutat in casa de la tară, am mutat copilul cu scoala, sotul este si el tot aici ,am fost cu ea la programe de recuperare , in decurs de un an ,4 luni le am petrecut cu ea prin spitale, avem si acte care dovedesc acest fapt.
Socrul a decedat in urma cu 3 ani.Sotul mai are o soră. A fost făcută succesiune dupa socrul decedat conf legii.Cu un an înainte de a avea soacra avc cei doi frați au hotărât ca unul dintre ei trebuie sa meargă sa stea cu soacra deoarece intrase in depresie.Ghinionistul a fost sotul meu.
Au făcut toți 3 o procură prin care îsi cedau partea mamei,aceasta urmând să facă act vanzare cumpărare pentru soțul meu.Am început să investim pentru a avea condiții .normale de a locui.Avem bonuri fiscale pe majoritatea cheltuielilor. Cu lucrările pe cap au tot amânat actul.Procura era valabilă 3 ani.
A suferit avc ul si totul s a dat peste cap.
Noi am rămas sa o ingrijim ,sa mergem cu ea prin spitale,dar sora soțului refuza acum sa mai cedeze partea.Mentionez ca nu contribuie cu nimic la ingrijirea ei, vine sa o vada odată la 2 luni, cu mâinile in buzunar,sta 10 minute ,se uită la ea si pleacă. Spune doar ca asteaptă sa moară pentru a lua jumatate din tot.
Credeți că există o posibilitate ca noi să putem beneficia de partea care se cuvine soacrei?Starea ei de sănătate este bună, in schimb cheltuielile pentru ea sunt mari in condițiile in care eu nu am un venit,si nu mi se pare moral modul in care se comportă fiica dansei.