Multumesc pt raspuns dar ideea e ca tatal nu e nici el in tara si nu am cum sa iau legatura cu dansul si in trecut la ultima vizita pe care ia facuto copilului sa suparat pe motiv ca nu ii cumpar retetele din strainatate. Dansul ma intrebat ce ii dau copilului si am inceput sa ii explic ce si cum me care mia zis ca mai bn ii luam reteta din strainatate , la care iam replicat ca e liber sa ii procure dansul retele de unde doreste si sa le aduca ca nu ma opun la care dansul a venit cu jigniri foarte urate . Am incercat sa ii zic ca copilul are nevoie de haine asta in momentul in care aveam nr de tel si il contactam acum nu am cum sa iau legatura cu tatal copilului pt ca nu am nici un numar de la dansul iar raspunzi lui a fost ca nu sunt vreo saraca iar copilului nu ii trebuie mai mult de 2 perechi de pantaloni 2 bluze si 2 tricouri. Iar in privinta mancari e copil nu mananca doar strica si nu are rost sa imi irosesc bani . Bani copilul va avea nevoie cand va ajunge la facultate multumesc
Buna seara in August 2016 am intentat proces pt exercitarea autoritati parintesti pt un copil rezultat dintrun concubinaj. Tin sa precizez ca lucrez in strainatate cu forme legale. In noiembrie am avut prima infatisare la care tatal copilului a cerut timp pt a depune probe la dosar si asi pune avocat sa il apere avand termen de 3 saptamani . Dupa ce a avut loc a doua infatisare tatal copilului a aparut subit interesat de copil venind sa il ia la locuinta tatalui desi nu vizitase copilul de mai bn de un an . I sa spus ca poate petrece timp cu copilul dar nu ii permitem sa il ia acasa deoarece copilul nu e familiar cu dumnealui si nici macar nu stie sensul cuvantului tata ,stie ca are mama dar de tata nu stie ca am incercat sa ii explic ca are tata ca orice copil are mama si tata dar copilul zice ca mami e pt el si ce inseamna tata copilul avand 3 ani. Iam aratat fotografi i-am explicat ca are tata dar datorita faptului ca tatal lui a rupt orice legatura cu el la varsta de 1 an si 6 luni nu a reusit sa inteleaga. Tatal copilului a intentat o cerere or pt ordonanta prezidentiala pt a lua copilul la domiciliul lui pe motiv ca I se refuza vizite pt asi vedea copilul . La 3 zile a venit cu aceasta cerere insotit de un organ de politie si un martor sustinand ca este o ordonanta prezidentiala prin care are dreptul sa ia copilul . Domnul politist a sustinut ca are dreptul sa ia copilul deoarece are ordonanta prezidentiala pana in momentul in care li sa spus ca ar fi trebuit sa primim o notificare prin care sa fim instiintati de cele spuse de dansi ca I se ofera tatalui posibilitatea de asi vizita copilul si niciodata nu i sa interzis vizitele, la care organul de politie ferm a zis ca trebuie sa ia copilul pana in momentul in care am sunat avocatul care ne reprezinta si am mai adaugat faptul ca apelez la un post de televiziune pt ami face dreptate la care organul de politie a cedat zicand ca nu ma obliga ca am inteles gresit si ca se face un prices verbal in care se mentioneaza ca ii permit tatalui sa viziteze copilul Dar nu sunt de accord sa il ia la locuinta acestuia deoarece nu este familiar cu tatal lui. Ordonanta prezidentiala sa judecat la 2 luni dupa aparitia tatalui cu politia ,copilul ramanand timorat dupa cele intamplate asociindul pe tata cu personaje negative noaptea dormea foarte tarziu plangea in somn se ridica si fugea din pat ii era frica de orice. Am obtinut evaluarea psihologica a copilului am puso la dosar si cu martori I sa respins ordonanta tatalui pe motive neintemeite. La procesul pt tutela excusivista de catre mama am avut la dosar evaluarea copilului am dovedit ca desi muncesc in afara sunt cu forme legale am venit sigur ,am dovedit ca ma preocupa educatia si cresterea copilului cu probe si martori ca vin de 3 ori pe an de 2 ori cate 3 saptamani si iarna 2 luni si doresc sa iau copilul in vacanta in tara in care muncesc doar pt a petrece mai mult timp impreuna , tatal copilului nu a avut nici martori iar singura proba la dosar a fost faptul ca nu are venit si sustinand ca nu ii permit sa viziteze copilul. Decizia instantei a fost ca copilul sa aiba domiciliul la mama tatal sa il viziteze la domiciliul mamei in prima si a 3 saptamana din luna pe motiv ca copilul nu e familiar cu tatal lui din pricina mamei (nu inteleg cum a ajuns la aceasta concluzie domnul judecator) deci custodie comuna domiciliul la mama deoarece aceasta are venit si ii poate oferi cele necesare pt educatia si cresterea copilului. Pe desfasurator nu se mentioneaza de evaluarea psihologica nici de faptul ca a venit practic abuziv cu organ de politie ,chiar sa specificat ca declaratiile martorilor sunt nule (nu inteleg din ce motiv)fiind nemultumita de raspuns am facut recurs . Recursul e pe data de 21 septembrie. Tatal cu toate ca are hotararea din instanta nu a venit sa viziteze copilul nici pensia alimentara nu a platito ,ce sanse credeti ca am pt a obtine exercitarea autoritati parintesti exclusivista de catre mama . Multumesc anticipat